vrijdag, 09 juli 2021

Tesla Model Y eindelijk in Europa… vanuit China

Geschreven door  Dieter Quartier
Tesla Model Y eindelijk in Europa… vanuit China © Tesla
De Berlijnse Tesla-fabriek blijft maar vertraging oplopen dus heeft de Californische constructeur beslist om Chinese Model Y’s naar Europa te verschepen om zijn klanten te bedienen. De leveringen van de middelgrote elektrische cross-over starten in augustus.


Het gerucht deed al langer de ronde en wordt nu bevestigd. Normaal had de Tesla-fabriek in Berlijn later dit jaar klaar moeten zijn, maar door allerlei tegenwind ziet het er niet naar uit dat de productie daar snel zal opstarten. Om geen klanten te verliezen heeft Tesla dan maar de beslissing genomen om Model Y’s uit China naar Europa te exporteren.

De Model Y wordt gelanceerd als Long Range AWD, die een rijbereik biedt van 505 km. Europese klanten die hun Model Y besteld hadden met een geplande levering in 2021, worden nu uitgenodigd om hun bestelling af te ronden op het Tesla-platform. 

Ruime elektrische cross-over

Sinds de lancering van de Model Y in Amerika is het rijtje aan concurrenten flink gegroeid. Intussen moet hij de degens kruisen met onder meer de Skoda Enyaq iV, de VW ID.4, de Polestar 2, de BMW iX3, de Audi Q4 e-tron en de MG Marvel R.  

Tot zijn USP’s behoren een  panoramisch glazen dak en de hoge zitplaatsen die een gevoel van ruimte en een wijds uitzicht bieden.  De kofferruimte voorin en de in tweeën gedeelde, neerklapbare stoelen op de tweede rij bieden in totaal 1,9 kubieke meter opbergruimte. Net als Model 3 heeft Model Y geen sleutels nodig, maar maakt het in plaats daarvan verbinding met de smartphone voor naadloos in- en uitstappen, met een enkele 15-inch touchscreen interface binnenin voor alle bedieningselementen van de auto. 

De Model Y is ontworpen om de veiligste middelgrote SUV te zijn. Het lage zwaartepunt, de stijve carrosseriestructuur en de grote kreukelzones bieden een ongeëvenaarde bescherming. Zijn aerodynamisch design en toonaangevende batterijtechnologie maken hem ook energie-efficiënt. Op dat vlak heeft Tesla nog steeds een streepje voor op de concurrenten, al leert onze eigen ervaring dat de Skoda Enyaq iV 80 het er zeker niet slecht vanaf brengt.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy