donderdag, 08 juli 2021

Opel helemaal elektrisch vanaf 2028

Geschreven door  Dieter Quartier
Opel helemaal elektrisch vanaf 2028 © Stellantis
Het hangt bij vele merken in de lucht en is al door diverse constructeurs geconcretiseerd: de noodzakelijke overstap naar een volledig elektrisch gamma. Na onder meer Jaguar en Audi zegt nu ook Opel dat het binnenkort stopt met de bouw van verbrandingsmotoren. 


Stellantis onthulde vandaag zijn elektrificatieplannen, die gestoeld zijn op vier specifieke elektroplatformen en gestandaardiseerde batterijpacks waarop alle veertien merken kunnen terugvallen. Opel maakte van de gelegenheid gebruik om een schets van een conceptcar voor te stellen waarvan de naam tot de verbeelding spreekt: Manta E. Voor alle duidelijkheid: het gaat niet om de Manta GSe ElektroMOD die je hier afgebeeld ziet en een omgebouwde originele Manta is.

We mogen dus een elektrische coupé verwachten. Sterker nog: tegen 2024 wil Opel zijn volledige gamma geëlektrificeerd hebben – lees: van alle modellen moet een plug-inhybride of elektrische variant beschikbaar zijn – en vanaf 2028 zullen alle nieuw gelanceerde modellen 100% elektrisch zijn.

Opel zal binnenkort ook terugkeren naar China, waar het sowieso enkel elektrische auto’s zal verkopen. China staat al een heel stuk verder in elektromobiliteit, met name dankzij een grote financiële ondersteuning vanuit de overheid.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy