maandag, 21 juni 2021

Vanaf 2027 zijn alle nieuwe Audi’s enkel nog elektrisch

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Vanaf 2027 zijn alle nieuwe Audi’s enkel nog elektrisch © Audi AG
Ze volgen elkaar in sneltempo op, de merken die laten weten binnenkort enkel nog elektrische auto’s op de markt te zullen brengen. De volgende in de rij is Audi, dat aan Duitse media heeft bevestigd na 2026 enkel nog batterij-elektrische nieuwe modellen op de markt te zullen brengen.


De laatste nieuwe Audimodellen met een diesel- of benzinemotor zijn dus voorzien voor 2026, waarna alleen nog 100 procent elektrische Audi’s voorgesteld zullen worden. Dat werd bekendgemaakt door Audi-CEO Markus Duesmann in een managementmeeting, waarna Automobilwoche en de Sueddeutsche Zeitung erover berichtten.

De tot 2026 geïntroduceerde nieuwe Audimodellen met een verbrandingsmotor zullen ook na die datum verkocht worden, tot ergens aan het begin van de jaren 2030, maar krijgen geen opvolgers meer, tenzij die volledig elektrisch zijn. Ook nieuwe plug-in hybrides worden daarmee afgeserveerd vanaf 2026. 

Volgende A3 en A4 zouden enkel nog elektrisch zijn

Volgens Automobilwoche zouden ook de huidige A3 en A4 wanneer ze vervangen worden niet meer verkrijgbaar zijn met verbrandingsmotoren maar enkel met een batterij-elektrisch aandrijfgeheel. 

De volgende generatie van de A6 zal als e-tron met volledig elektrische aandrijflijn verkocht worden naast A6-varianten met verbrandingsmotoren wanneer die in 2023 op de markt komen. Die elektrische A6 zal trouwens op hetzelfde PPE (Premium Platform Electric)-onderstel staan als de Q6 e-tron die in de tweede helft van volgend jaar verwacht wordt.

Handelsblatt stelt dat de laatste Audi met enkel een verbrandingsmotor de Q8 zal zijn, die voor 2026 verwacht wordt, tot 2032 in productie zou blijven, en tijdens zijn carrière het gezelschap zal krijgen van een elektrische Q8 e-tron-variant. 

Van vier naar twintig EV’s

Vandaag heeft Audi met de e-tron en e-tron Sportback, de e-tron GT en de Q4 e-tron al vier elektrische modellen. Dat aantal zou tegen 2025 tot 20 gestegen moeten zijn, volgens Audi.

Audi wordt daarmee binnenkort dus ook een fabrikant van enkel nog volledig elektrische auto’s en volgt daarmee de trend van steeds meer constructeurs die volop de kaart van de volledige elektrificatie trekken en de verbrandingsmotor opgeven. Zo gaven Volvo, Bentley, Ford (of Europe) en Jaguar recent al aan vanaf 2025 of 2030 volledig elektrisch te worden. Ook BMW en Mercedes-Benz deden al aankondigingen in die zin, al is het engagement bij die twee laatste merken iets minder drastisch en zouden zij ook na die datum naar eigen zeggen nog modellen met verbrandingsmotoren op de markt brengen.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy