dinsdag, 15 juni 2021

Bescheiden update voor Mercedes-AMG GT 4-door

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Bescheiden update voor Mercedes-AMG GT 4-door © Daimler AG
De vierdeurs AMG GT werd na drie jaar op de markt te zijn een beetje bijgespijkerd door Mercedes. Uiterlijk verandert er zo goed als niets. De wijzigingen hebben vooral betrekking op de afstelling en de uitrusting. Het is nog even wachten op de extreem krachtige E Performance-hybrids.21c0292 083Uiterlijk bleef alles dus bij het oude, met slechts kleine details zoals de toevoeging van een nieuw AMG Night Package II dat alles wat te verduisteren valt zo donker mogelijk maakt, inclusief het Mercedes-logo en de typeaanduiding. Verder kunnen de zescilinderversies nu ook de look van de achtcilinders krijgen door een aanpassing van het front naar dat van de V8’s.

Verder krijgt de GT ook nieuwe aluvelgen van 20 en 21 duim en zijn er met spectraalblauw metallic, spectraalblauw magno (mat) en kasjmierwit magno (mat) drie nieuwe kleuren. 
21c0292 043Binnenin zijn er nieuwe ledercombinaties verkrijgbaar en zijn er nieuwe houtsoorten voor wat meer individuele keuzes in de eindafwerking.

De AMG GT 4-door krijgt verder een nieuw stuurwiel, en het AMG-exemplaar is hetzelfde als in de nieuwe S-Klasse, met dubbele spaken en de aanraaktoetsen.
21c0291 024Edition uitvoering

Er is nu ook een exclusieve Edition-uitvoering verkrijgbaar. Die is leverbaar voor alle motorvarianten en wordt standaard gecombineerd met het V8-stylingpakket. De exclusieve lak rubellietrood harmonieert met het exterieurpakket in hoogglanzend chroom en de nieuwe 21 inch vijf-dubbelspaaks gesmede AMG-velgen, zilverkleurig en glansgedraaid. Het interieur is bekleed met het nieuwe nappaleder Exclusief nevagrijs. Het AMG Performance-stuurwiel is uitgevoerd in nappaleder nevagrijs/zwart. De nieuwe sierdelen in openporig essenhout grijs, de verlichte instaplijsten in carrosseriekleur en de AMG Edition-badge op het combi-instrument onderstrepen de luxueuze totaalindruk.

Aangepast onderstel, nog even wachten op E Performance hybrids

Bij het onderstel, dat bij de vorige update in 2020 al werd voorzien van nieuwe hardwarecomponenten, werd de luchtvering met het meerkamersysteem in combinatie met een adaptieve demping aangepast met een hele reeks verfijningen voor een nog bredere spreidstand tussen comfort en sportiviteit.

De vernieuwde AMG GT 4-door maakt zijn debuut met alleen de zescilindermotoren en zal vanaf augustus bij de dealers staan als 53 en 43-varianten met drieliter zes-in lijn en 435 of 367 pk, telkens met mild hybride boost van 22 pk. De 53 is altijd voorzien van Mercedes’ 4MATIC+-vierwielaandrijving, op de 43 is die verkrijgbaar als alternatief voor de achterwielaangedreven uitvoering.

Het is nog even wachten op nieuwe motorversies met AMG’s extreem krachtige E Performance-hybride aandrijving die onder de motorkap van de AMG GT 4-door hun première zullen beleven.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy