donderdag, 10 juni 2021

Coupe de Belgique is zomerse bolletje-pijl-rally voor iedereen

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Het Belgische The Grand Touring Company organiseert van 31 mei tot 31 augustus de eerste Coupe de Belgique-rallycompetitie. Het gaat niet om een snelheidswedstrijd maar om een bolletje-pijl-zoektocht waar iedereen met zijn eigen auto aan kan deelnemen.


De allereerste Coupe de Belgique heeft een prijzenpot van € 5.000 en bestaat uit 2 rallies in Vlaanderen en 2 rallies in Wallonië die elk tussen de 120 en 200 kilometer lang zijn. Met dit initiatief wil organisator Nicolas Geerts iedereen enthousiasmeren voor het bolletje-pijl-rallyrijden.

In een bol-pijl-rally navigeer je aan de hand van een roadbook. Dit geeft je een afstand en toont een tekening van de situatie die zich na die afstand zal voordoen. Zo laveer je over de mooiste baantjes van de streek en sprokkel je onderweg een aantal antwoorden bij elkaar. De antwoorden geef je door via de website en op zondag 5 september volgt de rijsuitreiking,” zegt initiatiefnemer Nicolas Geerts.

De deelnemer plant op zijn eigen tempo zijn deelname aan de 4 rallies doorheen de zomer. De uitdagende bol-pijl-ritten die The Grand Touring Company aanbiedt kunnen eender wanneer gereden worden. Wie wil meedingen naar de prijzenpot moet zijn antwoorden wel doorgegeven hebben tegen 31 augustus 2021.

Een rallypakket met 4 bol-pijl rallies is te koop voor € 249 en biedt vier dagen rijplezier. Een uitbreiding met hotelovernachtingen is ook mogelijk. Meer info op www.thegrandtouringcompany.com

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy