dinsdag, 08 juni 2021

Elektrische Renault Mégane gaat de weg op

Elektrische Renault Mégane gaat de weg op © Groupe Renault
Autospotters, aandacht! Renault lost binnenkort een vloot van 30 elektrische preproductie-Méganes van de volgende generatie op de openbare weg voor het nodige testwerk. 


De op stapel staande Mégane E-Tech Electric is gebaseerd op het CMF-EV-platform van Renault en beschikt over een elektromotor van 160 kW (217 pk), die gevoed wordt door een batterij van 60 kWh. Dat moet volstaan voor een rijbereik van 450 km volgens de WLTP-norm. 

Het watergekoelde pakket kan met gelijkstroom van 130 kW worden geladen, wat overeenstemt met (als de condities optimaal zijn) 260 kilometer rijbereik per half uur dat hij aan een snellader hangt.

Deze wagen, die ook MéganE wordt genoemd (uitgesproken als “Mégane i”), zal de strijd aanbinden met de VW ID.3 en de Nissan Leaf, om zijn belangrijkste concurrenten te noemen. Het belang van het model voor Renault is groot: het merk wil tegen 2030 het groenste automerk van Europa zijn.

De nieuwe Mégane zal in 2022 in de showrooms staan. Naast een elektrische versie komen er ook benzineversies en een plug-inhybride. Het is onduidelijk of er nog een diesel voorzien is.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy