maandag, 07 juni 2021

Een mooie bedrijfsfiets voor iedere werknemer met Bike Lease

Een mooie bedrijfsfiets voor iedere werknemer met Bike Lease © Athlon
Een elektrische fiets of sportieve mountainbike leasen via het bedrijf? Het biedt niet alleen grote fiscale voordelen, je kunt ook rekenen op een volledige ontzorging. Athlon Bike Lease is bovendien toegankelijk voor iedere werknemer – niet alleen voor zij die over een bedrijfsauto beschikken. Zo komt een mooie tweewieler binnen ieders handbereik. 


Je mag de term ‘fiets’ overigens erg breed interpreteren. Het gaat om gewone fietsen, citybikes en mountainbikes, maar ook over e-bikes en zelfs speed pedelecs. Die zijn doorgaans een flink stuk duurder in aankoop, maar Athlon BikeLease vertaalt ze in een betaalbaar maandbedrag. Op het einde van het contract kunnen de medewerkers van je bedrijf hun fiets voor slechts €50 overkopen. 

Full-service contract

Athlon BikeLease neemt de vorm aan van een financiële leasing met een vaste aankoopoptie van  €50, ongeacht het type fiets of de looptijd. Die varieert van 36 tot 60 maanden.

Het is echter veel meer dan louter een manier om de fiets te financieren. Er zijn immers heel wat diensten inbegrepen, zoals verzekering, onderhoud en zelfs pechverhelping.

Drie fiscale kaders

Je kunt Athlon BikeLease als werkgever binnen drie interessante fiscale kaders aanbieden:
  1. In combinatie met een bedrijfswagen. Het voordeel van alle aard verhoogt niet zolang de fiets ook voor woon-werkverkeer wordt gebruikt. 
  2. Binnen het mobiliteitsbudget. De bedrijfsfiets kan een onderdeel zijn van pijler 2 (alternatieve en duurzame vervoersmiddelen) van het mobiliteitsbudget, waarop de werknemer geen voordeel van alle aard betaal. De werkgever betaalt bovendien geen RSZ-bijdrage op dit gedeelte, terwijl de fiscale aftrekbaarheid van de uitgaven steeds 100% bedraagt.
  3. De bedrijfsfiets binnen het cafetariaplan. Een beperkte loonmassa, bijvoorbeeld een deel van het brutoloon of de eindejaarspremie, kan omgezet worden in voordelen, zoals een bedrijfsfiets.

Athlon Bike Lease in de praktijk

Hoe gaat Athlon Bike Lease in zijn werk en wat zijn de specifieke voordelen? Je ontdekt het in deze video!

Advertorial Athlon

Media

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy