vrijdag, 04 juni 2021

Wijlen Sabine Schmitz wint Woman of Worth Award

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Wijlen Sabine Schmitz wint Woman of Worth Award © WWCOTY
De Women’s World Car of the Year-juryleden verkozen ex-Top Gear-ster en Nürburgringkoningin Sabine Schmitz, die eerder dit jaar overleed na een slepende ziekte, tot Woman of Worth voor haar bijdrage aan de rol van vrouwen in de autosport en -industrie.


Sabine Schmitz won de verkiezing op overtuigende manier en wordt daarmee erkend als vrouw die erg belangrijk is (geweest) voor de rol van vrouwen in de autosport en -industrie. Dat kan ook niet ontkend worden, want Schmitz werkte voor BMW en Porsche, was wereldwijd erkend als dé experte op de Nürburgring, won uithoudingsraces en was de voorbije jaren ook een televisiepersoonlijkheid geworden door haar deelname aan het populaire BBC-autoprogramma Top Gear.
"Schmitz overleed in mei van dit jaar aan een slepende ziekte en wordt door veel autoliefhebbers wereldwijd gemist."
De sinds 2018 uitgereikte Woman of Worth-award is de enige prijs die door een exclusief uit vrouwen bestaande jury aan vrouwen uit de auto-industrie of autosport wordt toegekend. Vorige keer ging toenmalig Citroën-CEO Linda Jackson aan de haal met de onderscheiding.
1Loujain Al Hathloul2Tweede plaats voor Arabische vrouwenrechtenactiviste

De tweede plaats was voor Loujain Al Hathloul. Haar naam is minder bekend, maar ze heeft een belangrijke voorbeeldfunctie als activiste voor vrouwenrechten in Saoedi-Arabië sinds ze in 2014 gearresteerd en gevangengezet werd nadat ze had geprobeerd om aan het stuur van een auto haar land binnen te rijden vanuit de Verenigde Arabische Emiraten. Ze werd in december 2020 veroordeeld voor het “promoten van vrouwenrechten”. Op 10 februari van dit jaar mocht ze de gevangenis verlaten, maar ze mag gedurende vijf jaar haar land niet meer uit.

WWCOTY

Women’s World Car of the Year is de enige auto-awardsgroep die exclusief uit vrouwelijke autojournalisten bestaat. Ze werd in 2009 opgericht door de Nieuw-Zeelandse Sandy Myrhe. Sabrina Parant is het Belgische lid van de vereniging die als hoofddoel het kiezen van de beste auto’s van elk jaar heeft. Ze baseren zich voor die keuze op dezelfde principes die elke normale bestuurder hanteert wanneer hij of zij een auto kiest. De vereniging telt intussen 47 juryleden uit 37 verschillende landen uit alle vijf de continenten.

Voor 2021 kozen de leden van de WWCOTY (Women’s World Car of the Year) voor de Land Rover Defender als “Supreme Award Winner”. Meer info op www.womensworldcoty.com

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy