dinsdag, 25 mei 2021

Verkoopt Volkswagen Lamborghini dan toch?

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Verkoopt Volkswagen Lamborghini dan toch? © Lamborghini
Terwijl VW eind vorig jaar nog liet weten Lamborghini niet te willen verkopen, zou het volgens het Britse Autocar intussen een bod van niet minder dan € 7,5 miljard hebben ontvangen van een Zwitserse onderneming. Bezwijken de Duitsers voor de Zwitserse Euro’s of houden ze Lamborghini in eigen huis?


Volgens Autocar bood Quantum Group AG uit Zwitserland in totaal € 7,5 miljard voor de Italiaanse sportwagenbouwer, en garandeerde het daarbij jobzekerheid voor alle huidige personeelsleden gedurende vijf jaar, terwijl het ook 850 nieuwe jobs zou willen creëren.

De Zwitserse Quantum Group, die voor het bod samenwerkt met de Londense investeringsfirma Centricus Asset Management, zou wel nog willen blijven samenwerken met Audi, dat vandaag binnen de VW Groep de verantwoordelijkheid draagt voor Lamborghini.

Achter Quantum Group zou Rea Stark Racjic zitten. Dat is een Zwitser die samen met Anton Piëch (zoon van Ferdinand Piech) in 2017 Piëch Automotive oprichtte. Of en in welke mate Piëch bij het bod betrokken is, is niet meteen duidelijk.

Bij Audi werd intussen gezegd dat er geen plannen zijn om Lamborghini te verkopen, maar zoals iedereen intussen weet zeg je beter nooit “nooit”. Wordt - misschien – vervolgd.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy