zaterdag, 22 mei 2021

Kunstzinnige Alpine A110 X onthuld bij GP F1 van Monaco

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Kunstzinnige Alpine A110 X onthuld bij GP F1 van Monaco © Groupe Renault
In de marge van de Grote Prijs F1 van Monaco onthulde Alpine een uitzonderlijke A110, ontworpen door Felipe Pantone. Het vervolg van een samenwerking met de kunstenaar, die in april werd opgestart.

5 ALPINE A110 X FELIPE PANTONEIn het prestigieuze kader van Monaco stellen Alpine en Felipe Pantone de vrucht van een tweede samenwerking voor. Het nieuwe kunstwerk is een vervolg op het werk ‘Alpine F1 x Felipe Pantone’, dat enkele weken geleden werd onthuld. Felipe Pantone gaf toen zijn artistieke visie op Alpine in de Formule 1 met een maquette op schaal 1/2 die werd tentoongesteld op de eerste verdieping van het Atelier Renault, die volledig in het teken van Alpine staat.

De samenwerking tussen Alpine en Felipe Pantone krijgt vandaag een vervolg dat resulteerde in een moderne, dynamische en elegante interpretatie van de A110. De grafische lijnen sluiten perfect aan bij de vormen van de A110 en geven een indruk van snelheid, zelfs wanneer de auto stilstaat. De wagen is uiteraard getooid in de typische tinten van Felipe Pantone, zwart en wit.

Het koetswerk werd volledig met de hand beschilderd door de kunstenaar, een werk dat enkele weken in beslag nam. Om het resultaat van deze samenwerking nog exclusiever te maken, krijgt elk van de drie te koop aangeboden modellen subtiele grafische details die elk exemplaar helemaal uniek maken.
6 ALPINE A110 X FELIPE PANTONEA110S als basis

De door Felipe Pantone ontworpen Alpine A110 wordt gemaakt op basis van een A110S, met 292 pk het krachtigste model uit het A110-gamma.

Elk van de drie exemplaren zal worden verkocht tegen de prijs van € 125.000 incl. btw.

Deze unieke kunstwerken zijn gehomologeerd voor de weg en richten zich meer tot verzamelaars en liefhebbers van mooie voorwerpen dan tot circuitfans.  De toelatingsvoorwaarden voor de aankoop van een van de drie werken zullen in een later stadium worden meegedeeld. 

Om deze tweede samenwerking te vieren, steekt de renstal Alpine F1 Team zich in de kleuren van Felipe Pantone, met typische grafische elementen. De grafische signatuur komt ook terug op de motorhome en de neus van de A521-bolides die dit weekend aan de start van de Grand Prix van Monaco staan.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy