dinsdag, 11 mei 2021

Renault Sport Cars wordt Alpine Cars

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Renault Sport Cars wordt Alpine Cars © Groupe Renault
Nadat eerder al het Formule 1-team van Renault naar Alpine werd omgedoopt en bekend werd dat Alpine een sportwagenmerk wordt dat zich in de toekomst zal toeleggen op elektrische sportievelingen, verandert nu ook Renault Sport Cars van naam.


Sinds 1mei 2021 heet Renault Sport Cars, waarvan de zetel in het Franse Les Ulis gevestigd is, Alpine Cars. De naamswijziging van de entiteit die gewijd is aan de ontwikkeling van de sportieve modellen van Renault Group kadert in de oprichting van de Business Unit Alpine.  Die Business Unit is een van de onderdelen van de Renault Group die verzelfstandigd werden in het kader van het Renaulution-plan van de nieuwe CEO, Luca de Meo.

Laurent Rossi, CEO van Alpine zei in verband met de naamswijziging dat het “In het kader van de reorganisatie van Renault Group per merk essentieel is dat de verschillende entiteiten van de Business Unit elk de naam Alpine dragen en de waarden en ambities van het merk belichamen. Alpine wil een premium sportmerk worden dat tot de voorhoede van innovatie en technologie behoort. Door zijn expertise en ervaring in sportwagens is Alpine Cars een belangrijke troef voor het behalen van onze doelstellingen. ”

De naamswijziging van de in het Franse Les Ulis gebaseerde afdeling symboliseert de nieuwe dynamiek die de site al uitstraalt met de ontwikkeling van het toekomstige 100% elektrische Alpine-gamma en de technische uitwisselingen met de teams van Alpine Racing.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy