dinsdag, 11 mei 2021

Subaru’s eerste elektrische SUV heet Solterra

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Subaru’s eerste elektrische SUV heet Solterra © Subaru
Subaru werkt samen met Toyota aan een batterij-elektrische SUV. Die komt volgend jaar op de markt en zal Solterra heten, zo maakte Subaru vandaag bekend.

Subaru Solterra teaser rear 210428Subaru kondigde vandaag aan dat zijn geheel nieuwe batterij-elektrische SUV de naam "Solterra" krijgt en naar verwachting in 2022 op de markt zal komen. Het gaat om een geheel nieuwe, volledig elektrische SUV uit het C-segment. De Solterra zal meteen ook de eerste Subaru zijn die wordt gebouwd op het speciaal ontwikkelde e-Subaru Global Platform voor batterij-elektrische voertuigen (BEV). 

Dat platform, dat gezamenlijk is ontwikkeld door Subaru en Toyota, maakt het mogelijk om verscheidene EV-modellen op dezelfde basis te bouwen door meerdere modules en componenten te combineren, zoals de voorzijde, het midden en de achterzijde van een voertuig. 

Niet alleen het platform, ook de Solterra-SUV is gezamenlijk ontwikkeld door Subaru en Toyota. Het brede scala aan samenwerkingsverbanden omvat productplanning, ontwerp en prestatie-evaluatie. Tijdens dit ontwikkelingsproces combineren de twee bedrijven hun respectievelijke sterke punten, zoals Subaru’s jarenlange ervaring met vierwielaandrijvingstechnologie en Toyota's voertuigelektrificatietechnologie.

Toyota, die een eigen versie van dezelfde SUV zal bouwen, toonde al een conceptcar in Shanghai. Dat model kreeg de -voorlopige- naam bZ4x en wordt ook voor Toyota de eerste in een reeks emissievrije batterij-elektrische auto’s.

De naam "Solterra" is ontstaan door het samenvoegen van de Latijnse woorden "Sol" en "Terra", die respectievelijk "Zon" en "Aarde" betekenen.

De Solterra zal het gamma van Subaru aanvullen tegen het midden van 2022. Hij wordt op de markt gebracht in onder meer Japan, de Verenigde Staten, Canada, Europa en China.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy