dinsdag, 11 mei 2021

Derde generatie van de Citroën C3 al meer dan 1 miljoen keer geproduceerd

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Derde generatie van de Citroën C3 al meer dan 1 miljoen keer geproduceerd © Stellantis
Met gepaste trots liet Citroën weten dat het sinds de lancering van de derde C3-generatie aan het eind van 2016 meer dan één miljoen exemplaren van het compacte model heeft geproduceerd.


Sinds de lancering van de eerste C3 in 2002 werden meer dan 4,5 miljoen exemplaren geproduceerd. Het is dan ook een echte bestseller voor de Franse constructeur.

De in 2016 gelanceerde derde generatie van de C3 luidde een nieuwe stilistische identiteit voor de Citroën-modellen in en onderscheidde zich meteen ook door zijn voor de klasse bovengemiddelde comfortniveau. In 2020 behoorde de C3 tot de top 7 van de meest verkochte modellen in Europa en tot de top 3 van de best verkochte auto’s in zijn segment in markten zoals Frankrijk, België, Spanje, Portugal, Italië, Denemarken, Slovakije en Bulgarije. Vorig jaar voerde de C3 in ons land trouwens het klassement van de best verkochte nieuwe auto’s aan.

Vorig jaar kreeg de C3 van de derde generatie trouwens een bescheiden facelift met onder meer een nieuwe voorzijde en Advanced Comfort stoelen voorin. Het model was van bij het begin onderscheidend door zijn vele personaliseringsmogelijkheden met intussen 97 mogelijke kleurencombinaties voor koetswerk, spiegels, mistlampomlijstingen en dak en de typische airbumps op de zijkant (die ook weggelaten konden worden).

Airbumps

De Airbumps op de zijkant, toch een opmerkelijk kenmerk van de C3, vallen in ons land duidelijk in de smaak, aangezien niet minder dan 97 procent van de in België verkochte C3’s uitgerust zijn met die voorziening, terwijl dat over de hele wereld 68 procent is.

De in ons land meest verkochte versie is de C3 met het Banquise witte koetswerk en het rode dak. Die versie is vooral bekend als de typische Cambio-deelauto.

Wereldwijd zijn niet minder dan 65 procent van alle verkochte C3’s tweekleurig (dak-koetswerk).

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy