dinsdag, 20 april 2021

En de World Car of the Year is… de VW ID.4

Geschreven door  Dieter Quartier
En de World Car of the Year is… de VW ID.4 © Volkswagen AG
De nieuwe volledig elektrische ID.4 mag zich wereldauto van het jaar noemen.  De World Car Awards worden uitgereikt door meer dan 90 internationale autojournalisten uit 24 landen, die hun stem uitbrengen over de beste innovaties op de wereldmarkt.

Voertuigen die in aanmerking komen voor de World Car of the Year award moeten in ten minste 10.000 eenheden per jaar worden geproduceerd en op ten minste twee continenten worden aangeboden.

"De World Car of the Year award betekent een groot succes voor ons hele ID. Team", zegt Thomas Ulbrich, Board Member for Development bij het merk Volkswagen. "We zijn erin geslaagd om een auto te ontwikkelen die de systeemverandering naar e-mobiliteit in het belangrijkste segment van compacte SUV's ter wereld in gang zet en die uitstekende dagelijkse bruikbaarheid biedt. Met deze auto, de ID.3 en de komende ID.-modellen, maken we van innovatieve elektrische mobiliteit op de volumemarkt iets dat door iedereen kan worden ervaren."

De jury prees de milieuvriendelijkheid evenals de innovatieve kenmerken van de ID.4.  Ook op het gebied van digitalisering zet de ID.4 maatstaven. Zo kan de auto regelmatig updates en nieuwe functies "over the air" ontvangen. Volkswagen is de eerste aanbieder in het volumesegment die dit vanaf de zomer aanbiedt. De auto is altijd up-to-date. Deze mogelijkheid is ook een belangrijke voorwaarde om nieuwe businessmodellen mogelijk te maken.

Hiermee zet de ID.4 bij de 17e editie van de World Car of the Year award het succesverhaal van Volkswagen bij deze wedstrijd voort. Hij wordt niet alleen goed onthaald door de vakpers, maar ook door de klanten. Volkswagen is van plan om dit jaar wereldwijd ongeveer 150.000 ID.4's te leveren. Het e-offensief is een kernelement van de Accelerate-strategie van Volkswagen. Het bedrijf wil elk jaar minstens één nieuw volledig elektrisch model op de markt brengen.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy