maandag, 19 april 2021

Audi presenteert de A6 e-tron

Audi presenteert de A6 e-tron © Audi AG
Audi presenteert de A6 e-tron concept op de Shanghai Auto Show Dit studiemodel is de voorloper van meerdere elektrisch aangedreven modellen van Audi die gebruikmaken van het nieuwe en innovatieve Premium Platform Electric (PPE). Die nieuwe range omvat naast SUV’s ook modellen als de toekomstige A6 e-tron.

audia6e tronconcept2De Audi A6 e-tron concept (lxbxh: 4,96m x 1,96m x 1,44 m) heeft typische A6-afmetingen, maar zijn design is compleet nieuw. De lijnvoering van de Audi A6 e-tron concept is fraai en functioneel. Het studiemodel heeft een Cw-waarde van slechts 0,22. Deze sterke aerodynamische waarde draagt bij aan een perfecte stroomlijn en in lijn daarmee een laag energieverbruik, wat zich vertaalt in een ruime actieradius. Eyecatchers in het design zijn de 22 inch wielen, geprononceerde wielkasten, korte carrosserie-overhangen, coupé-achtige daklijn en vloeiende silhouet.

Innovatieve lichttechnologie

Zowel voor als achter heeft de Audi A6 e-tron concept smalle lichtunits die gebruikmaken van Digital Matrix LED- en OLED-technologie, voor een extreem hoge lichtopbrengst. Daarnaast kunnen de lichtunits vele functies vervullen en maken ze verschillende lichtsignaturen mogelijk. In beide zijden van de carrosserie zijn bovendien drie highres LED-projectors verwerkt. Deze verzorgen dynamische lichteffecten bij in- en uitstappen, bijvoorbeeld door passagiers in hun eigen taal te verwelkomen. Ook kunnen visuele effecten van deze projectors bijvoorbeeld fietsers waarschuwen voor een autodeur dat geopend wordt. De Matrix LED-koplampen kunnen dankzij de hoge resolutie zelfs videogames op een muur projecteren. Zo kunnen de inzittenden bijvoorbeeld in XXL-formaat gamen terwijl de accu’s van de auto worden geladen. Smartphones fungeren daarbij als controller. De OLED-technologie van de doorlopende achterlichtstrip maakt zelf in te stellen 3D-lichteffecten mogelijk. 

Het Premium Platform Electric

De A6 e-tron concept maakt gebruik van het Premium Platform Electric (PPE) dat speciaal voor modellen met elektrische aandrijving is ontwikkeld. De basis van het PPE is een batterijmodule die tussen de assen is geplaatst. Daardoor kan het platform worden gebruikt voor modellen met een grote bodemvrijheid, zoals SUV’s, én modellen met een lager georiënteerde architectuur, zoals de A6 e-tron concept. Bovendien zijn de grootte van het accupakket en wielbasis van het platform flexibel. Ook komen er versies met een elektromotor voor elke as. Zo maakt dit platform ook ‘electric quattro’ vierwielaandrijving met volledig variabele aandrijfkrachtverdeling mogelijk. Met al deze elementen kan Audi perfect inspelen op de wensen en eisen van klanten in diverse markten. Alle PPE-modellen delen één belangrijke eigenschap: ze bieden mede dankzij een ruime wielbasis en het ontbreken van een transmissietunnel volop interieurruimte.

De aandrijfelementen die samenkomen in de Audi A6 e-tron concept zijn een 100 kWh accupakket en twee elektromotoren (systeemvermogen 350 kW en een maximumkoppel van 800 Nm). Het studiemodel heeft een multilink wielophanging voor en achter in combinatie met luchtvering en dempercontrole. 

Snel laden, ruime actieradius 

De A6 e-tron concept beschikt net als alle toekomstige PPE-modellen over 800-volt laadtechnologie. Dat betekent dat laden met 270 kW mogelijk is. Tien minuten laden volstaat dan voor ruim 300 kilometer extra actieradius. In minder dan 25 minuten is het 100 kWh-accupakket van de A6 e-tron concept van 5-80% te laden. Afhankelijk van de gekozen configuratie (accupakket, aandrijflijn, systeemvermogen) heeft de Audi A6 e-tron concept een actieradius van maximaal 700 kilometer (WLTP). Zelfs het toekomstige basismodel accelereert in minder dan 7 seconden van 0-100 km/u. De topuitvoering heeft hiervoor minder dan 4 seconden nodig.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy