vrijdag, 16 april 2021

Elektrische Ferrari komt er al in 2025

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Elektrische Ferrari komt er al in 2025 © Ferrari
Ferrari-voorzitter John Elkann maakte op Ferrari’s jaarlijkse algemene vergadering op 15 april bekend dat het iconische merk al in 2025, en dus vroeger dan voorzien, een eerste elektrische auto aan het gamma zal toevoegen.


Naast de aankondiging dat het merk in 2020 9.119 wagens verkocht en in de komende maanden drie nieuwe modellen zal aankondigen gaf Elkann ook mee dat Ferrari al in 2025 een eerste volledig elektrische auto zal voorstellen. Dat is vroeger dan eerst voorzien, want tot nu toe klonk het bij Ferrari altijd dat de komst van die EV pas ‘na 2025’ zou gebeuren.

In het huidige gamma heeft Ferrari met de SF90 Stradale al een plug-in hybride, en het is meer dan waarschijnlijk dat een of meerdere van de voor de komende maanden aangekondigde nieuwe modellen over een dergelijke plug-in hybride aandrijving zouden beschikken, aangezien Ferrari in 2019 nog verklaarde dat 60 procent van de modellen die het tegen 2022 zou verkopen hybride zouden zijn. 

Purosangue ook op komst

Volgend jaar volgt in ieder geval ook de eerste Ferrari-SUV, de Purosangue, waar veel van verwacht wordt omdat SUV’s de verkoopcijfers bij zowat elk merk doen boomen. Zeker bij Lamborghini en Bentley, waar de Urus en de Bentayga bestsellers zijn, maar ook bij Rolls-Royce, waar de Cullinan de SUV-markt bewerkt.

Elkann, die na het vertrek van de vorige CEO, Louis Camilleri, tijdelijk de rol van voorzitter én CEO combineert, liet in de aandeelhoudersvergadering ook verstaan dat er enkele zeer sterke kandidaten op de shortlist staan om CEO te worden van de Italiaanse sportwagenbouwer.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy