donderdag, 15 april 2021

Facelift Seat Arona: het zit vanbinnen

Geschreven door  Dieter Quartier
Facelift Seat Arona: het zit vanbinnen © SEAT
Seats kleine cross-over is intussen al faceliftgerechtigd. De voornaamste wijzigingen bevinden zich in het dashboard.

36seataronafrsaphirebluehHet Arona-interieur oogt voortaan luxueuzer door de introductie van zachte bekledingsmaterialen én het nieuwe multifunctionele stuur. Voortaan zijn de ventilatieroosters aan weerszijden van het dashboard bovendien omringd door sfeervolle ledverlichting. De kleur ervan is afhankelijk van de gekozen uitvoering. 

Het grote display van het infotainmentsysteem (standaard 8,2 inch, optioneel 9,2 inch) lijkt boven het dashboard te zweven. De Digital Cockpit met 10,25 inch display versterkt de moderne uitstraling nog eens.
26seataronaxperiencedarkcamouflagehEn voor de rest

Hertekende koplampen, licht gewijzigde bumpers en een ‘handgeschreven’ modelbenaming: meer valt er eigenlijk niet te melden aan de buitenzijde. Tenzij je kiest voor de nieuwe Xperience-versie, waarbij robuuste accenten een stoere offroad-uitstraling opleveren.

Qua veiligheidsuitrusting maakt Travel Assist het rijden in de Arona comfortabeler en relaxter. Dit systeem maakt semi-autonoom rijden mogelijk door de Adaptieve Cruise Control (ACC) en Lane Assist te combineren. Hierdoor kan de Arona automatisch een veilige afstand aanhouden tot voorgangers terwijl de auto tussen de wegmarkeringen blijft. 

De motoren werden gewoon overgenomen, zodat je nog steeds kunt kiezen uit een aardgasversie (1.0 TGI van 90 pk ), een 1.0 EcoTSI met 95 of 110 pk en een 1.5 EcoTSI met 150 pk. De krachtigste versies kunnen gecombineerd worden met een zeventraps-DSG.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy