vrijdag, 09 april 2021

Wanneer designers loos gaan: MG Cyberster concept

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Wanneer designers loos gaan: MG Cyberster concept © MG
Wat krijg je als je designers loos laat gaan maar hen wel vraagt om verwijzingen naar de klassieke MGB in hun concept car te verwerken? Deze MG Cyberster. Like it or hate it, bijzonder is hij wel, dit elektrische studiemodel van de Chinese constructeur.

MGCyberster Highres5MG heeft in Shanghai de Cyberster-concept onthuld. De volledig elektrische tweezitter is ontworpen door MG's global designteam. Als MG die naar de originele modellen van het merk verwijst is het natuurlijk een cabriolet, en hij neemt ook los van het ontbreken van een vast dak een aantal stylingelementen over van de klassieke MGB Roadster.
MGCyberster Highres1De voorkant gebruikt het ontwerp van MG's klassieke ronde koplampen en slanke grille, samen met interactieve 'Magic Eye' koplampen die opengaan wanneer ze worden ingeschakeld. De grille is hier geëvolueerd tot een aerodynamisch luchtkanaal dat naar de voorwielen leidt. 
MGCyberster Highres7Een ander opvallend detail is de 'laser belt' LED-strip langs de zijkant van de auto. De achterzijde wordt gekenmerkt door het afgeplatte 'kamm tail' design, terwijl de LED-achterlichten vlak in de achterzijde van de auto zijn geïntegreerd en een digitaal beeld projecteren dat het Britse erfgoed van MG weerspiegelt. De 7-spaaks 'hacker blade' centraal vergrendelbare high-performance wielen moeten de algehele dynamiek van de MG Cyberster versterken.
MGCyberster Highres8Het interieur sluit aan bij de opmerkelijke carrosserie van de tweezitter. Het 'digital fiber' interieurthema kiest voor een lay-out waarin de bestuurder centraal staat, met een links en rechts gescheiden cockpitontwerp en een groot LED-instrument met een tweede centraal scherm. 

800 kilometer rijbereik

De concept car heeft een intelligente elektrische architectuur met een opgewaardeerde versie van de module-loze batterijtechnologie (CTP). Hiermee biedt hij een rijbereik van 800 kilometer en accelereert hij van 0-100 km/h in minder dan drie seconden. 

De slimme technologie komt vooral tot uiting in het rijden met onder andere active-upgrading technologie, 5G interconnectiviteit en level 3 autonome rijcapaciteiten.

Bijna 100 jaar

In 2024 is het precies honderd jaar geleden dat het Britse automerk MG (Morris Garages) werd opgericht. Het aanstaande jubileum is volgens de huidige eigenaars van MG een mooie gelegenheid om te dromen van een verbinding tussen het oude en het vernieuwde MG. Met de Cyberster toont het merk zijn sportieve aspiraties en verkent het tegelijkertijd de mogelijkheden van een toekomstige sportwagen. Het is duidelijk dat er niet de minste productieplannen bestaan voor deze show car, die wordt tentoongesteld op de Shanghai Motor Show die loopt van 21 tot 28 april.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy