woensdag, 07 april 2021

Polestar gaat voor 100% klimaatneutraliteit

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Polestar gaat voor 100% klimaatneutraliteit © Polestar
Volvo-dochter Polestar wil met het Polestar 0-project de CO2-uitstoot in het productieproces van haar auto’s tegen 2030 volledig tot nul herleiden, zonder daarbij gebruik te maken van het zogenaamde “offsetting” of compensatie door het planten van bomen.


Het merk kondigt in zijn eerste jaarlijkse rapport aan dat het tot doel heeft om tegen 2030 de eerste echt klimaatneutrale auto te creëren. Onder de naam “Polestar 0” wil de fabrikant de koolstofuitstoot verminderen door de manier waarop auto’s gemaakt worden aan te passen, en niet door traditionele processen te gebruiken en daarna bomen te planten om de CO2-uitstoot te compenseren, zoals het vandaag vaak gebeurt. In het project moet de volledige productieketen, van ontwerp over leveranciers, productie en verkoop samenwerken en zich aanpassen.

Eenvoudigweg de uitstoot compenseren, door het aanplanten van bossen is volgens Polestar niet duurzaam, omdat bossen gekapt kunnen worden, door brand verwoest worden of door klimaatverandering veranderd kunnen worden. Polestar wil dus verder kijken dan wat vandaag mogelijk is en zal daarom moeten innoveren en nieuwe technologieën moeten aanwenden. 

Als producent van elektrische auto’s moet Polestar zich alvast geen zorgen maken over giftige uitstoot, aangezien elektrische auto’s in tegenstelling tot auto’s met verbrandingsmotoren geen uitlaatgassen hebben. Het merk wil echter alle emissies die bij de productie van een auto ontstaan bannen. 

Duurzaamheidsverklaring

Duurzaamheidsverklaringen zijn gebruikelijk in de voedings- of fashionindustrie. Polestar zal die ook toepassen op alle toekomstige modellen van het merk. Dat gebeurt voor het eerst met de Polestar 2 en in eerste instantie door het openbaar maken van de koolstofvoetafdruk en de tracering van risicomineralen. Dit zal te herkennen zijn aan labels op de website van Polestar en in de Polestar Spaces. Dankzij de constante evoluties op het gebied van duurzaamheid zullen er in de toekomst extra details en informatie bijkomen.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy