vrijdag, 02 april 2021

Android Auto eindelijk officieel beschikbaar in België

Geschreven door  Dieter Quartier
Android Auto eindelijk officieel beschikbaar in België © BMW Group
Gebruikers van een Android-telefoon kunnen nu zonder omwegen en op officiële wijze gebruikmaken van Googles ‘spiegelfunctie‘ voor in de auto. 


Wat Apple-gebruikers al jaren kunnen via CarPlay kunnen Android-telefooneigenaars nu eindelijk ook in België: apps zoals Waze, Google Maps, Spotify, Whatsapp op het scherm van hun auto spiegelen en rechtstreeks gebruiken – als het infotainment van de wagen met de nodige software is uitgerust, welteverstaan.

Android Auto bestaat al sinds 2015, maar was nog niet officieel te gebruiken in België. Wie een beetje handig was, kon er via een omweg (via een APK-bestand) wel gebruik van maken. Google heeft het systeem nu eindelijk gereleaset in het Nederlands, zodat je vanaf besturingssysteem Android 6.0 Marshmallow je telefoonscherm kunt dupliceren op het display van je auto.

Het aantal apps is uit veiligheidsoverwegingen uiteraard beperkt. Facebook, Instagram, Twitter en consorten, die zijn niet spiegelbaar. Wel omvat Android Auto ook Google Assistant, waarmee je berichten kunt laten voorlezen (text-to-speech) en een gesproken antwoord versturen (speech-to-text). Ook het gekende ‘ok, Google’-commando kun je voortaan in je auto gebruiken, bijvoorbeeld om muziek te zoeken in Spotify of een bestemming in te geven in Google Maps. 

In de meeste gevallen moet je je smartphone verbinden met een USB-kabel om Android Auto te kunnen gebruiken in je auto. Enkel de meest recente auto’s kunnen draadloos werken.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy