woensdag, 31 maart 2021

Maserati MC20 wint bij Red Dot Awards

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Maserati MC20 wint bij Red Dot Awards © Maserati
Tijdens de uitreiking van de Red Dot Awards 2021 heeft de Maserati MC20 de titel ‘Best of the Best’ gewonnen in de categorie Product Design. 


De Red Dot Awards is een internationale designwedstrijd die wordt georganiseerd door het Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Duitsland. Sinds 1955 beoordeelt en selecteert het centrum de meest esthetische, functionele, intelligente en innovatieve producten van over de hele wereld.

Elk jaar erkent deze prestigieuze wedstrijd uitmuntendheid op het gebied van product- en merkdesign, op basis van criteria die voortdurend worden aangepast aan de sociaal-culturele context. Een jury van 50 internationale experts beoordeelt producten in bijna vijftig verschillende categorieën, van mode tot accessoires en van meubels tot auto’s.

De Maserati MC20 won de titel “Best of the Best” in de categorie Product Design. Hij werd ontworpen door het Centro Stile Maserati in Turijn en ontwikkeld door het Maserati Innovation Lab, terwij hij wordt gebouwd in de historische fabriek in Modena. Het is een supersportwagen met een nieuwe 630 pk sterke V6 Nettuno-motor die goed is voor een acceleratie van 0 tot 100 km/h in minder dan 2,9 seconden en een topsnelheid van ruim 325 km/h. De volledig door Maserati ontworpen, ontwikkelde en gebouwde motor maakt gebruik van voorkamerverbrandingstechnologie die is afgeleid van Formule 1-motoren.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy