dinsdag, 30 maart 2021

Elektrische Volkswagens heten vanaf nu Voltswagen in de VS

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Elektrische Volkswagens heten vanaf nu Voltswagen in de VS © Volkswagen AG
Het lijkt wel een te vroeg uitgelekte aprilgrap, maar het blijkt wel degelijk ernst: vanaf mei heten de elektrische Volkswagens in de Verenigde Staten niet langer Volkswagen maar Voltswagen, om het onderscheid tussen auto’s met een verbrandingsmotor en de elektrische exemplaren duidelijk te maken. Het logo blijft in beide gevallen identiek. 


Het bericht, dat eerst als verkeerdelijk te vroeg vrijgegeven aprilgrap werd geïnterpreteerd, blijkt uiteindelijk geen kwakkel. Volkswagen of America bevestigde namelijk dat het de merknaam “Voltswagen” vanaf mei van dit jaar in de VS zal gebruiken om de elektrische modellen van het merk te onderscheiden van de klassiek aangedreven exemplaren. Momenteel is de ID.4 als eerste elektrische VW op de markt in de States.

Het woord “Voltswagen” zal er op alle elektrische VW’s geplaatst worden, terwijl het VW-logo bij de elektrische modellen op een lichtblauwe achtergrond gepresenteerd zal worden. De benzinewagens (VW voert geen diesels meer in in de VS na dieselgate) blijven het klassieke VW-embleem dragen, maar dan op een donkerblauwe achtergrond.

Volgens Volkswagen of America is de naamswijziging voor de EV’s van het merk een “publiek statement dat toont dat het bedrijf toekomstgericht in elektrische mobiliteit investeert.” De Amerikaanse VW-tak wil daarmee benadrukken dat ze elektrische auto’s willen maken voor iedereen, en zich niet alleen willen beperken tot duurdere modellen.

Voor de VW-operaties buiten de Verenigde Staten zou de naamswijziging geen gevolgen hebben. Bij ons zal de naam Volkswagen dus blijven gebruikt worden voor zowel de auto’s met een verbrandingsmotor als voor de elektrische exemplaren, zoals de ID.3 en ID.4.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy