vrijdag, 26 maart 2021

Vanaf 27 maart: showrooms en carwash enkel op afspraak, naverkoop ook zonder

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Vanaf 27 maart: showrooms en carwash enkel op afspraak, naverkoop ook zonder © MediaInMotion
In het kader van de verstrengde maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen publiceerde de regering een ministerieel besluit met een reeks nieuwe beperkingen. Ook de autosector is betrokken partij, op twee manieren.Omdat niet-essentiële handelszaken vanaf zaterdag 27 maart tot en met zondag 25 april 2021 verplicht worden om enkel op afspraak te werken, met een maximumaantal klanten per winkel in functie van de grootte ervan en beperkt tot 50 personen in absolute cijfers, zal het vanaf zaterdag ook nodig zijn om voorafgaand aan je bezoek een afspraak te maken met de autoverkoper. Daarbij mag je maximaal met twee personen van hetzelfde gezin de showroom bezoeken.

Het Ministerieel Besluit stelt ook dat een afspraak maken terwijl je voor de deur van de zaak staat niet kan, aangezien de consument volgens het besluit “de onderneming of vereniging enkel mag betreden met een bevestiging van het gereserveerde tijdslot en enkel tijdens dat gereserveerde slot.”
12211IMG NNBN9522Naverkoop alleen zonder afspraak mogelijk voor dringende herstellingen

Beroepsvereniging Traxio meldt dat ook voor de naverkoopactiviteiten, het onderhoud, de herstellingen en de bandenwissels, inclusief koetswerkherstellingen in principe een afspraak nodig is, tenzij het gaat om een dringende en noodzakelijke herstelling. Aangezien die activiteiten op dringende interventies na echter toch al voornamelijk op afspraak werden uitgevoerd verandert er daar dus eigenlijk zo goed als niets. 

Deze keer wordt er ook geen onderscheid gemaakt tussen professionele en particuliere klanten. 
CARWASH LOWBNBNWat met carwashes?

Bij de vorige lockdown werden carwashbedrijven verplicht hun deuren te sluiten. Bij deze nieuwe maatregelen is dat niet het geval, aangezien alle niet-essentiële bedrijven mogen openblijven mits het maken van een afspraak. 

Er bleef echter de vraag of voor carwashes ook zonder afspraak gewerkt zou mogen worden. 

Traxio deed hierover navraag en wist ons te vertellen dat dat niet het geval is. De carwash mag zijn activiteiten dus blijven aanbieden maar zal daarvoor een afsprakensysteem moeten hanteren. Hoe ze dat in de praktijk moeten doen is niet duidelijk en zal waarschijnlijk tot heel wat hoofdbrekens leiden bij de betrokken bedrijven.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy