woensdag, 24 maart 2021

Renault daagt V-Klasse uit met nieuwe SpaceClass

Geschreven door  Dieter Quartier
Renault daagt V-Klasse uit met nieuwe SpaceClass © Groupe Renault
De personenwagenversies van de Trafic ondergaan een diepgaande evolutie. Terwijl de Combi Passenger de degens kruist met de Mercedes-Benz Vito en consorten, wil de nieuwe SpaceClass weerwerk bieden tegen de tot nog toe haast ongenaakbare Mercedes-Benz V-Klasse.

24 2021 Renault SpaceClass

Renault steekt de Trafic in het nieuw, te beginnen met de versies voor personenvervoer. De nieuwe Trafic Combi Passenger en SpaceClass herken je aan hun nieuwe horizontale motorkap en het verticale radiatorrooster, dat een robuustere look oplevert. Het nieuwe frontdesign oogt ook geraffineerder dankzij de discretere bumpers de nieuwe ‘full led’-koplampen, verbonden door een verchroomde strip.

23 2021 Renault SpaceClassDe nieuwe Renault Trafic krijgt ook nieuwe 17” lichtmetalen velgen - gediamanteerd op de SpaceClass - en elegantere sierwieldoppen. Voor nog meer harmonie zijn de nieuwe elektrische buitenspiegels en zijdelingse beschermstrips uitgevoerd in koetswerkkleur. Verchroomde inzetstukken rond de mistkoplampen maken zijn nieuwe look compleet.

26 2021 Renault SpaceClassOpgewaardeerd interieur

Het interieur werd volledig herzien. Met 935 mm biedt hij de beste dakhoogte in zijn segment. De opbergruimte in de cockpit tot 86 liter werd geoptimaliseerd met een betere verdeling van de opbergvakken. 

In de versies Combi Passenger en SpaceClass maken ook een nieuw 8"-aanraakscherm en een inductielader voor smartphones hun opwachting. De connectiviteit werd geüpdatet dankzij het recentste multimediasysteem Renault EASY LINK met navigatie, compatibel met Android Auto en Apple CarPlay. Het is nog geen MBUX met volledig digitaal instrumentenpaneel, maar de vooruitgang ten opzichte van het vorige systeem is duidelijk.  

52 2021 Renault SpaceClassSpecialisten in viptransport en toerisme kunnen genieten van de Signature-versie en de business class-ruimte. Klanten die op zoek zijn naar uitstapjes, komen aan hun trekken met de Escapade-versie.

Veiligheid voorop

Om in alle gemoedsrust te rijden zijn de nieuwe Trafic Combi Passenger en Nieuwe SpaceClass uitgerust met rijhulpsystemen van de nieuwste generatie: een adaptieve snelheidsregelaar, een actief noodremhulpsysteem, een rijstrookwaarschuwing en een dodehoekwaarschuwing. Een andere nieuwigheid op het gebied van veiligheid is de frontale airbag aan de rechterkant, afgestemd op twee passagiers.

Euro 6d-conforme motoren

De nieuwe Trafic Combi Passenger en SpaceClass zijn verkrijgbaar met drie Blue dCi-motoren die een antwoord bieden op de vele toepassingen van zijn klanten. Het gamma, uitgerust met de Stop & Start-technologie, voldoet aan de nieuwe regelgevingen van de Euro 6D FULL-norm.

Als instapper wordt de nieuwe Blue dCi 110-motor aangeboden in de Combi Passenger met een manuele 6-versnellingsbak. Daarna volgt de nieuwe Blue dCi 150, die 5 pk wint, met een manuele 6-versnellingsbak. Tot slot blijft de Blue dCi 170-motor beschikbaar met EDC 6-trapsautomaat.

De automatische EDC-transmissie met dubbele koppeling en 6 versnellingen, aangeboden op de motor van 170 pk, verhoogt het comfort en de respons door duidelijke en snelle schakelovergangen. 

Twee lengtes, tot 9 personen

De nieuwe Trafic Combi Passenger en SpaceClass, die verkrijgbaar zijn in twee lengtes, hebben een koffervolume van 1 tot 6 m³, afhankelijk van de configuratie (1 m³ op L1 met rij 2 en 3; 6 m³ op L2 zonder rij 2 en 3). Ze kunnen tot negen personen vervoeren, zonder aan de kofferruimte te raken, en spelen in op de behoeften van professionele en particuliere klanten die op zoek zijn naar een maximum aan moduleerbaarheid en welzijn aan boord.

De nieuwe bestelbusjes van Renault zijn vanaf nu bestelbaar. Ze worden gebouwd in Sandouville (Le Havre, Frankrijk).

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy