vrijdag, 12 maart 2021

Renault verkoopt al zijn Daimler-aandelen voor 1,143 miljard

Geschreven door  Dieter Quartier
Renault verkoopt al zijn Daimler-aandelen voor 1,143 miljard © Daimler AG
De Franse autoconstructeur Renault S.A. doet afstand van zijn volledige belang in Daimler AG, dat bijna 16,5 miljoen aandelen en 1,54% van het totale aandelenkapitaal van Daimler vertegenwoordigt.


De prijs per aandeel werd vastgelegd op € 69,50, zodat de Franse constructeur zo’n 1,143 miljard euro opstrijkt. De opbrengst van deze verkoop zal de Renault-groep in staat stellen de financiële schuldafbouw van haar automobielactiviteit te versnellen, aldus het persbericht. 

De centen komen in elk geval goed van pas. De Renault-groep boekte in 2020 een nettoverlies van 8 miljard euro. De verkoop komt ook op een gouden moment: de aandelenkoers van Daimler staat op zijn hoogste punt in drie jaar. In maart 2020 kon je aandelen in het bedrijf kopen voor nog geen 23 euro. Het aandeel noteerde de voorbije maand fors hoger na de aankondiging door de Duitse groep dat het zijn truckactiviteiten zou afsplitsen.

Het industriële partnerschap tussen de Renault Groep en Daimler blijft overigens ongewijzigd en wordt niet beïnvloed door deze financiële transactie. Ter herinnering: Renault bouwt voor Mercedes-Benz de Citan, die gebaseerd is op de Renault Kangoo en waarvan de nieuwe generatie heel binnenkort gelanceerd wordt. 

Er was ook een samenwerking rond de bouw van direct ingespoten benzinemotoren (de 1,33 liter grote viercilinder die vandaag terug te vinden is in onder meer de Renault Kadjar en Scénic en de Mercedes A-Klasse), terwijl Mercedes-Benz ook bij Renault-partner Nissan aanklopte voor de bouw van de X-Klasse. Die is intussen alweer uit productie wegens tegenvallende verkoopresultaten.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy