dinsdag, 09 maart 2021

Google dringt nu ook binnen in Volvo XC60, S90 en V90

Geschreven door  Dieter Quartier
Google dringt nu ook binnen in Volvo XC60, S90 en V90 © Volvo
In navolging van de XC40 Recharge krijgen nu ook de XC60, S90 en V90 het knappe Android-platform voor hun infotainment als onderdeel van een bredere update voor de drie.


Volvo Car Group is de eerste onderneming die met Google samenwerkt aan de integratie van een infotainmentsysteem op basis van Android met ingebouwde Google-apps en -diensten, en de volledig elektrische XC40 Recharge is de eerste Volvo die met het systeem is uitgerust.

Om klanten dezelfde ervaring te bieden die ze gewend zijn op hun telefoon, maar dan aangepast voor handsfree interactie tijdens het rijden, introduceert Volvo Cars ook het Digital Services-pakket, dat beschikbaar zal zijn voor alle Volvo's met het Android-aangedreven infotainmentsysteem met ingebouwde Google-apps en -diensten.

Het Digital Services-pakket omvat toegang tot Google-apps en -services, de Volvo On Call-app en de draadloze telefoonoplader, evenals alle gegevens die nodig zijn om de services uit te voeren.

Google-apps en -services breiden de functionaliteit van het Android-systeem uit met handsfree hulp van Google Assistant, de beste navigatie in zijn klasse via Google Maps en een breed ecosysteem van eigen apps voor in de auto via Google Play.

Hey Google

Met Google Assistant kunnen bestuurders hun stem gebruiken om bepaalde zaken te regelen terwijl ze hun aandacht op de weg houden. Denk aan  de temperatuur regelen, een bestemming instellen, muziek en podcasts afspelen en berichten versturen, en dat alles terwijl ze hun handen aan het stuur houden.

Naast het nieuwe infotainmentsysteem worden de XC60, S90 en V90 ook geüpdatet met de nieuwste Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) van het bedrijf. Andere updates van het gamma omvatten nieuwe exterieurkleuren en interieurbekledingen, alsook een ledervrije interieuroptie voor alle modellen van de 60-reeks. Deze laatste optie is ook beschikbaar op de XC40 Recharge.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy