dinsdag, 09 maart 2021

Kia tilt tip van het doek over sexy EV6

Geschreven door  Dieter Quartier
Kia tilt tip van het doek over sexy EV6 © Kia
Dit zijn de eerste officiële teaserbeelden van de Kia ‘EV6’, het eerste elektrische voertuig van Kia dat net als de (Hyundai) Ioniq 5 gebruikmaakt van het E-GMP-platform voor zuiver elektrische wagens. 


De EV6 krijgt ook als eerste model het hertekende merklogo en is de eerste van de nieuwe generatie Kia BEV-modellen, ontwikkeld volgens een nieuwe designfilosofie die de veranderende focus van Kia op elektrificatie in de verf zet.

“De EV6 belichaamt zowel onze merkslagzin ‘Movement that inspires’ als onze nieuwe designfilosofie. Hij werd ontworpen om te inspireren en maakt elke rit tot een instinctieve en natuurlijke ervaring die het dagelijkse leven van onze klanten verbetert en gebruikers een eenvoudige, intuïtieve en geïntegreerde ervaring biedt.” aldus Karim Habib, Senior Vice President & Head of Kia Global Design Center. “We willen de fysieke ervaring van ons merk vormgeven en gedurfde, originele en inventieve elektrische voertuigen ontwerpen.”

Het ziet er allemaal veelbelovend uit, met in profiel een duidelijk coupésilhouet en een lange wielbasis, die het beste doet vermoeden inzake binnenruimte. 

1 EV, 2 EV’s,…

Alle nieuwe specifieke elektrische voertuigen van Kia krijgen een naam beginnend met de prefix ‘EV’, zodat consumenten onmiddellijk weten welke Kia-producten volledig elektrisch zijn. Daarna volgt een cijfer dat overeenstemt met de positie van de auto in het gamma. 

De EV6, die werd ontworpen en ontwikkeld om de nieuwe merkslogan ‘Movement that inspires’ van Kia te belichamen, zal in het eerste kwartaal van 2021 zijn wereldpremière beleven.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy