zondag, 07 maart 2021

Limburgse Paesmans-autogroep stapt mee in Share4Mobility

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Limburgse Paesmans-autogroep stapt mee in Share4Mobility © Paesmans
Samen met 9 andere grote Renault-dealergroepen richtte de Limburgse Renaultverdeler Paesmans Share4Mobility op, een nieuw autodeelplatform dat volledig inzet op elektrische auto’s en lokaal verankerde dienstverlening. 


DSC09460Paesmans en de negen andere initiatiefnemers zien een groot groeipotentieel in de markt van het autodelen, maar gaan anders tewerk dan bijvoorbeeld Cambio of Poppy. Ze werken volgens het “roundtrip”-principe, waarbij de auto wordt opgepikt en teruggebracht op dezelfde locatie, maar doen dat in tegenstelling tot anderen enkel met elektrische auto’s die allemaal een vaste parkeerplaats mét laadpunt krijgen en combineren hun krachten onder één noemer zonder echter hun lokale verankering te verliezen.

Vandaag heeft Share4Mobility al 70 auto’s in de deelvloot, de bedoeling is om dat verder uit te breiden naar 200 auto’s gespreid over 50 vestigingen, want hoe groter het aanbod, hoe makkelijker de vraag moet volgen. Bij Paesmans Autogroep staan vandaag 7 elektrische deelauto’s ter beschikking, gespreid over 5 vestigingen in Limburg. 
DSC09453De aangeboden elektrische auto’s zijn de Renault Zoë en de elektrische Kangoo en Twingo. Binnenkort zal ook de eerste elektrische Dacia, de Spring, het aanbod vervolledigen.

Lokale verankering als troef

Een van dé troeven van Paesmans Share en van het hele Share4Mobility-platform is de lokale verankering. Door de uitgebreide aanwezigheid van de dealergroepen in de regio’s waar ze hun eigen elektrische deelwagens inzetten onder het Share4Mobility-label kunnen ze een veel fijnmazigere en snellere opvolging bij problemen verzekeren en hebben ze een stapje voor op anonieme nationale organisaties. Wanneer zich tijdens de openingsuren van de garages een probleem stelt met een van de deelwagens komen de gebruikers via de Share Mobility-app rechtstreeks in contact met de gekende garage die altijd in de buurt is en zo snel kan helpen. Buiten de openingsuren wordt de bijstand verleend door Touring.
DSC09432Het reserveren, openen en starten van de auto gebeurt met de specifieke Share Mobility-app voor smartphones, waarin je ook ziet wat de tarieven zijn en wanneer de auto’s beschikbaar zijn. Gebruikers betalen geen abonnementsgeld maar enkel een fee van € 4 per uur (maximaal € 29 per dag) en € 0,20 per gereden kilometer.

Specifiek businessmodel

Paesmans en de andere oprichters van Share4Mobility kijken vol vertrouwen naar de toekomst van hun initiatief. Ze zijn niet blind voor de zware verliescijfers van alle andere aanbieders met uitzondering van Cambio, maar menen enkele troeven te kunnen voorleggen die de anderen niet hebben.

Zo kunnen ze als dealerbedrijf veel sneller schakelen met het inzetten en uit het aanbod halen van auto’s, en spelen ze zo flexibeler en sneller in op de vraag. 

Verder kunnen de Share4Mobility-deelauto’s door klanten van de garage gebruikt worden als vervangwagen voor kortere periodes, zodat ze nog intensiever gebruikt zullen worden dan klassieke deelwagens die niet bij de verdelers zelf beschikbaar zijn.

Daarnaast is het concept van Share4Mobility erg gericht op het gebruik van de deelwagens door steden en gemeenten, die een beperkt bedrag betalen om dergelijke deelauto’s in hun gemeente ter beschikking te hebben en daarbij de elektrische auto’s kunnen inzetten voor professionele verplaatsingen van het eigen personeel zonder zelf te moeten investeren in een wagenpark. De gemeenten reserveren een aantal gebruiksuren, veelal overdag, en op de overige momenten kunnen de auto’s dan gebruikt worden door privépersonen en bedrijven uit de buurt.
DSC09449Ook projectontwikkelaars zijn een doelgroep. Zij kunnen dan een deelwagen met een vaste standplaats en laadpunt aanbieden in nieuwbouwwijken of bij appartementsgebouwen en spelen zo in op een groeiende behoefte naar tijdelijke individuele mobiliteit.

Voor meer info kan u surfen naar Paesmansshare of kijken naar de reportage over het initiatief op Kanaal Z.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy