dinsdag, 02 maart 2021

Alonso en Ocon klaar voor Formule 1-seizoen met Alpine

Geschreven door  Dieter Quartier
Alonso en Ocon klaar voor Formule 1-seizoen met Alpine © Groupe Renault
Het Alpine F1 Team heeft vandaag officieel een nieuw tijdperk ingeluid met de virtuele lancering van zijn eerste seizoen in het Wereldkampioenschap Formule 1.

3 2021 A521De eenzitter van dit jaar, die A521 werd gedoopt, wordt aangedreven door de Renault E-Tech 20B-motor, een hybride V6 van amper 1,6 liter.

De A521 is een evolutie van de R.S.20 die in het seizoen 2020 werd ingezet. Conform de gewijzigde regels, die tijdens de pandemie vorig jaar werden vastgelegd, werden de voornaamste structuurelementen van de A521 overgenomen van de bolide van vorig jaar. Alle andere onderdelen werden echter ontwikkeld en verbeterd, met name aan de achterzijde, waar nieuwe aerodynamische beperkingen werden opgelegd door de FIA.

De eerste eenzitter van het Alpine F1 Team wordt toevertrouwd aan Esteban Ocon en Fernando Alonso. Na een pauze van twee jaar maakt Fernando zijn comeback in de Formule 1 bij de renstal waarmee hij in 2005 en 2006 zijn twee wereldtitels F1 won.

Esteban begint zijn tweede jaar bij het team en zal voortbouwen op zijn mooie seizoen 2020, waarbij hij zijn eerste podiumplaats in de Formule 1 behaalde in de Grote Prijs van Sakhir 2020. De vierentwintigjarige Fransman begint aan zijn vierde volledige seizoen in de discipline sinds zijn debuut in augustus 2016.

Het team wordt voortaan geleid door een nieuw trio, bestaande uit Laurent Rossi, algemeen directeur van Alpine, Marcin Budkowski, uitvoerend directeur, en Davide Brivio, Racing Director. Pat Fry en Rémi Taffin blijven respectievelijk Technisch Directeur Chassis en Technisch Directeur Motor.

Guanyu Zhou, lid van de Alpine Academy, behoudt zijn functie van testpiloot in het team terwijl hij met UNI-Virtuosi deelneemt aan het FIA-kampioenschap Formule 2.

De eerste F1-bolide van het Alpine F1 Team rijdt morgen in de handen van Esteban Ocon zijn eerste rondjes ter gelegenheid van een promotionele draaidag in Silverstone, twee weken voor de officiële preseizoenstests worden gereden op het internationale circuit van Bahrein.

9 Esteban OconEsteban Ocon: “Ik kijk er echt naar uit om het seizoen te starten met de A521 in Bahrein. Het was een lange en intense winter, met veel voorbereidingen. Het team en ik zijn klaar voor het komende jaar. Ik ben dol op de nieuwe kleuren van Alpine en ben als Fransman erg trots de Franse vlag op de wagen te mogen dragen. Ik voel me beter voorbereid dan vorig jaar, wat logisch is aangezien ik in 2020 een volledig seizoen heb gereden. Ik wil voortgaan op mijn niveau van eind vorig jaar en zie geen enkele reden waarom dat niet zou lukken. Het zal fantastisch zijn om samen te werken met Fernando, een piloot die ik bewonder en een persoon die me al heel lang inspireert. Ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken en om er samen voor te zorgen dat het team zijn doelstelling bereikt.”

7 Fernando AlonsoFernando Alonso: “Ik ben erg blij dat ik terug ben in de Formule 1 en deel mag uitmaken van het volgende hoofdstuk van het Alpine F1 Team in deze discipline. Ik heb hard gewerkt om de draad weer op te pikken en ben van plan om van meet af aan te vallen. Voor het eerst met deze bolide rijden, zal een spannend moment zijn en ik hoop dat onze twee vestigingen van dit moment kunnen genieten. We hebben een fantastisch team en moeten samen met Esteban de inspanningen van vorig jaar bestendigen en resultaten behalen. We weten dat het seizoen enorm competitief zal worden, maar we zijn klaar voor de uitdaging. De auto ziet er geweldig uit en ik heb uitstekende herinneringen aan mijn tijd als nieuwkomer in de Formule 1.”

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy