dinsdag, 02 maart 2021

Volvo C40: verrassend design, vertrouwde basis, enkel online

Geschreven door  Dieter Quartier
Volvo C40: verrassend design, vertrouwde basis, enkel online © Volvo Cars
Zonet heeft de Zweedse constructeur de sportievere broer van de XC40 Recharge onthuld. Die heeft wat coupétrekjes en krijgt daarom de naam C40. Hij wordt enkel online verkocht – net als alle andere elektrische modellen van het merk.

277645 Volvo C40 Recharge

Terwijl de XC40 met een benzinemotor, een dieselmotor, een elektromotor of als plug-inhybride kan worden geleverd, gaat de nieuwe C40 resoluut voor batterijaandrijving.

Als je de technische specificaties van de twee modellen vergelijkt, zul je zien dat ze elkaar weinig ontlopen. Logisch ook, gezien hun gemeenschappelijke platform. Wel ligt de C40 bijna zeven centimeter lager, terwijl de lengte en breedte marginaal zijn toegenomen. 

Onder de motorkap bevinden zich in eerste instantie twee elektromotoren met een gecombineerd vermogen van 402 pk (300 kW) en een koppel van 660 Nm. Sprinten doet de C40 Recharge even snel als de XC40 Recharge: na 4,7 seconden zit hij aan honderd per uur. De topsnelheid is elektronisch beperkt tot 180 km/h, zoals bij alle nieuwe Volvo’s sinds vorig jaar. 

Het is een kwestie van tijd voor een single-motor versie zijn opwachting maakt, net als bij de XC40 overigens. Ook de technisch nauw verwante Polestar 2 krijgt een instapversie later dit jaar. Het is nog onduidelijk of ook de batterij een stapje terugzet.

De lanceringsversie beschikt in elk geval over 78 kWh en biedt een rijbereik van 420 kilometer volgens de WLTP-cyclus. Dat is ietsje meer dan de XC40 Recharge.

Vaste prijs, enkel online

Kopen kan overigens enkel online. Om de kosten te drukken – of de marges te vrijwaren, het is maar hoe je het bekijkt – zullen alle elektrische modellen van Volvo enkel online besteld kunnen worden. Zoals bij de Polestar 2 dus. De prijzen zijn vast. Volvo wil op die manier ook vermijden dat klanten gaan dealerhoppen.

De productie wordt opgestart tegen de zomer. Het is de fabriek van Gent die de eer krijgt om deze bolide te assembleren.

Advies voor uw volgende bedrijfswagen?

Op zoek naar de ideale laadoplossing?

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy