zondag, 28 februari 2021

De verdoken kosten van een bestelwagen – en hoe je ze beheerst

Geschreven door  Dieter Quartier
De verdoken kosten van een bestelwagen – en hoe je ze beheerst © Stellantis
Bestelwagens worden veel intensiever gebruikt dan personenwagens. Daarom vergen ze meer onderhoud en vooral ook extra operationele opvolging. Bovendien kost stilstand evenzeer geld, want niet rijden is business missen. Er zijn overigens nog meer verdoken kosten. Athlon brengt alles in kaart via de Total Cost of Use-aanpak en geeft aan hoe je deze TCU kunt drukken.


Sommige ondernemingen kiezen voor een aankoop met eigen middelen, een bankfinanciering of een financiële leasing omdat dat op het eerste gezicht de goedkoopste oplossing lijkt. Ze staan daarbij echter niet stil bij het intensieve operationele en administratieve beheer. 

En er zijn nog meer verdoken kosten: voor een bezoek aan de garage, carrosserie of keuring moet eigen personeel worden ingeschakeld, en het voertuig is tijdens de interventie niet beschikbaar. Bovendien gaan ze ervan uit dat de operationele risico’s beperkt zijn, maar de praktijk leert dat herstellingen soms voor dure verrassingen kunnen zorgen.

Total Cost of Use: het totale plaatje

Er bestaat een manier om het volledige kostenplaatje van je bestelwagens in kaart te brengen: de Total Cost of Use of TCU-approach van Athlon. Er wordt daarbij rekening gehouden met de klassieke financiële en operationele kosten plus alle beheers-, stilstand- en personeelskosten. 

De leasemaatschappij helpt je die kosten te optimaliseren met slimme oplossingen op maat van jouw onderneming. En die hebben heel wat voordelen, aldus Athlon: geen onverwachte kosten, financiële flexibiliteit, maximale inzetbaarheid, een vereenvoudigde administratie en nog veel meer. 

Hoeveel deze TCU-approach jou kan opleveren, dat lees je in de overzichtelijke TCU-gids van Athlon, die je hier kunt downloaden.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy