donderdag, 25 februari 2021

Mercedes EQC krijgt instapversie van €70k alsook Sportversie

Geschreven door  Dieter Quartier
Mercedes EQC krijgt instapversie van €70k alsook Sportversie © MediaInMotion
De middelgrote elektrische cross-over van Mercedes-Benz krijgt een nieuwe instapversie alsook een Sportversie. De eerste staat voor zo’n € 4.500 minder in de prijslijst terwijl de tweede met zijn rijke uitrusting ongeveer € 3.500 extra moet kosten.Over het verschil tussen de nieuwe instapversie en de standaard-EQC die tot nog toe werd aangeboden voor € 74.899 wil Mercedes-Benz niet veel kwijt in het persbericht. De constructeur vermeldt gewoon dat de nieuwe vanafprijs van de EQC 400 4MATIC € 70.543 incl. btw bedraagt in België. Je zou kunnen veronderstellen dat het gewoon om een structurele korting gaat van ongeveer € 4.500, niet meer en niet minder.

Dat Mercedes-Benz de prijs naar beneden toe aanpast, was overigens niet meer dan een kwestie van tijd. Het aanbod aan elektrische auto’s groeit gestaag, zodat de concurrentiedruk toeneemt. Ook concurrenten als de Jaguar I-Pace hebben hun prijs trouwens al laten zakken, eveneens onder het mom van een nieuwe instapversie.

AMG aub

De EQC Sport rondt het gamma naar boven toe af. Hij beschikt over een omvangrijke standaarduitrusting en is onder meer voorzien van het AMG Line exterieur en interieur. Hij is dan ook herkenbaar aan de kenmerkende AMG Black Panel-grille in twinblade-design. 

Highlights in het interieur zijn de sportstoelen met AMG-dessin en stoelbekleding in lederlook ARTICO/microvezel met siernaden in middengrijs. De prijzen van de EQC 400 4MATIC Sport beginnen bij 78.408 incl btw. 

Beide modellen kunnen vanaf nu worden besteld en staan vanaf mei bij de dealer. Net als alle andere EQC-varianten zijn de nieuwe modellen standaard voorzien van een 11 kW-boordlader.

Advies voor uw volgende bedrijfswagen?

Op zoek naar de ideale laadoplossing?

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy