dinsdag, 23 februari 2021

Autoworld verwelkomt iconische Tesla Roadster van Athlon

Geschreven door  Dieter Quartier
Autoworld verwelkomt iconische Tesla Roadster van Athlon © Athlon

Bezoekers van Belgiës populaire automuseum aan het Jubelpak kunnen voortaan een modern elektrisch icoon bewonderen in de collectie. Leasebedrijf Athlon heeft immers haar ‘pionierende’ Tesla Roadster uit 2011 in bruikleen gegeven aan Autoworld.  

De Tesla Roadster was de eerste auto die werd geproduceerd door Tesla Motors. De elektrische wagen met geavanceerde batterijtechnologie en elektrische aandrijflijn transformeerde de auto-industrie en bewees dat het mogelijk is om sportwagenprestaties te leveren in een fraai en emissievrij voertuig. 

Tesla begon met de productie van de Roadster in 2008, maar pas vanaf 2010 werd deze naar Europa geëxporteerd. Een van de eerste 250 ‘Signature’ versies uit de speciale 2010 EU-limited editie is vanaf nu te bewonderen in het Autoworld museum in Brussel. Deze Tesla Roadster werd in 2011 in gebruik genomen bij Athlon Belgium. Deze geeft de wagen nu in bruikleen aan Autoworld. 

DSC2 4353
“Deze unieke editie heeft heel wat milieuvriendelijke kilometers afgelegd. Het was een belangrijke mijlpaal in onze ambitie rondom elektrisch rijden en een bevestiging van onze pioniersrol. Ondertussen is deze rol verder geëvolueerd en zetten we, als mobiliteitsaanbieder, verder in op de vergroening van onze transportmodi. Gezien de historische betekenis van deze wagen en het feit dat het een van de allereerste Tesla’s is, verdient hij een plaatsje in een museum,” aldus Michiel Alferink, algemeen directeur van Athlon Belgium

“Toen Athlon ons voorstelde om de Roadster een plekje in ons museum te geven, waren we daar direct voor te vinden. Niet alleen is Tesla dé voorloper in elektrisch rijden, maar deze wagen is ook nog eens een van de allereerste Tesla’s die ooit gemaakt is uit de speciaal voor Europa gemaakte limited editie,” verklaarde Leo Van Hoorick, curator van Autoworld. 

Athlon: pionier in elektrische mobiliteit

Met deze Tesla Roadster was Athlon Belgium de eerste leasingmaatschappij die in België investeerde in elektrische mobiliteit. Deze pioniersrol komt voort uit de duurzaamheidsambitie die een rode draad vormt in de bedrijfsvoering. Intussen is het bedrijf geëvolueerd van leasemaatschappij naar mobiliteitsaanbieder. 

Athlon wil, onder andere door haar klanten te begeleiden bij de invoering van het mobiliteitsbudget, verder bijdragen aan de vergroening én de modal shift van de mobiliteit in België en daarmee aan het behalen van de klimaatdoelstellingen.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy