zaterdag, 20 februari 2021

Nederlandse merk Donkervoort krijgt met Tom Boonen verdeler in ons land

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Nederlandse merk Donkervoort krijgt met Tom Boonen verdeler in ons land © Donkervoort
Het exclusieve Nederlandse automerk Donkervoort uit Lelystad, bekend van de spectaculaire spartaanse tweezitters met de lange motorkap voegt na buitenlandse dealerships in Parijs, München, Dusseldorf en Genève het mondaine Zandhoven toe aan het verdelersnet.donkervoort dealership belgium iconic cars 2Iconic Cars, opgericht door Steven Lismont en ex-wielrenner Tom Boonen, wordt verdeler voor België. Het bedrijf was al gespecialiseerd in de verkoop van de meest exclusieve auto’s ter wereld en voegt daar met Donkervoort nu een extra troef aan toe.

Donkervoort is trots op het feit dat ze naar eigen zeggen de enige supercars ter wereld bouwen die zijdelingse krachten van 2G aankunnen.

Denis Donkervoort, managing director van Donkervoort Automobielen zegt blij te zijn dat ze met Iconic Cars de liefhebbers en bezitters van Donkervoorts in België nu beter kunnen bedienen. 

Tom Boonen maakt als Donkervoort-rijder al vijf jaar deel uitmaakt van de Donkervoort-family. Hij is eigenaar van een Donkervoort GTO-RS en gelooft echt in het merk. Volgens hem maakt niemand anders auto die je zo betrekt bij het rijden en zo direct is als een Donkervoort. Hij is dan ook erg enthousiast om de officiële dealer voor België te kunnen worden.

Iconic Cars heeft op dit moment meerdere Donkervoorts op voorraad, waaronder een D8 GTO-40, een D8 met Cosworth-motor en diverse oudere modellen. Bovendien is er een D8 GTO-JD70 in bestelling, die naar verwachting in juni wordt geleverd.

"De nieuwe Belgische dealer is van plan om dit jaar (als de coronamaatregelen het toestaan) aanwezig te zijn op de meeste trackdays van Donkervoort, te beginnen met die op Spa-Francorchamps (27 maart)."

Andere dealers en servicepunten van Donkervoort zijn te vinden net buiten Orleans in Frankrijk, tussen Lyon en Genève (eveneens in Frankrijk), in Barcelona (Spanje) en in Tel Aviv (Israel) — en natuurlijk in Lelystad en Düsseldorf.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy