vrijdag, 12 februari 2021

Nieuwe koepelbeweging autosector heet Mobia

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Nieuwe koepelbeweging autosector heet Mobia © MOBIA
Autosectorfederaties Febiac, Traxio en Renta gaan vanaf 14 februari een samenwerkingsverband aan onder de naam “Mobia”. De koepelstructuur moet de organisaties toelaten om gemeenschappelijke standpunten te ontwikkelen en gezamenlijk te communiceren. Het gaat volgens de initiatiefnemers niet om een fusie, maar om een samenwerking rond gemeenschappelijke thema’s.


Elk van de drie stichtende federaties behoudt dus zijn eigenheid en eigen organisatie. Mobia wil door de gebundelde krachten en knowhow van Febiac, Renta en Traxio extra toegevoegde waarde creëren voor hun leden, hun klanten, en voor de samenleving in het algemeen. Mobia is daarnaast voor wat betreft de gemeenschappelijke belangen van de drie federaties  de spreekbuis naar alle externe partijen.
 

Mobia zal de krachten van de drie federaties bundelen voor verschillende domeinen waar Febiac, Renta en Traxio in het verleden al hebben samengewerkt, zoals bijvoorbeeld communicatie en vorming. Na verloop van tijd zullen– in functie van maatschappelijke evoluties en de specifieke verwachtingen van de respectievelijke leden - nog andere activiteitendomeinen worden ontwikkeld. Ook de Verzoeningscommisie AUTO-MOTO die FEBIAC en TRAXIO samen hebben opgezet, valt nu onder Mobia.


Stefan Delaet, voorzitter van Renta, zal de eerste 2 jaar het voorzitterschap van Mobia waarnemen. Philippe Dehennin en Didier Perwez, respectievelijk voorzitter van Febiac en Traxio, zijn ondervoorzitters. Het dagelijks bestuur is in handen van François-Xavier Dubois. Luc De Moor treedt op als moderator. De Raad van Bestuur is samengesteld uit 9 bestuurders, 3 van elk stichtend lid. Het voorzitterschap wisselt elke 2 jaar tussen de 3 federaties. De werkingsmiddelen komen van de 3 stichtende federaties.


Febiac is in de Belux de spreekbuis van de auto-, motor- en fietsfabrikanten en -invoerders, Renta vertegenwoordigt de sector van de voertuigenverhuur in ons land en Traxio groepeert de Belgische verkopers en herstellers van auto’s, motoren en fietsen. 

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy