zaterdag, 21 maart 2015

BMW M235i Racing

Twaalf BMW M235i Racing-wagens nemen deel aan een aparte Belgische uitdaging. De M235i Racing is gecreëerd met als doel liefhebbers toegang te geven tot autosportwedstrijden aan het stuur van een moderne, krachtige en mooie wagen. De wagen heeft al twaalf teams in België weten te verleiden. In Zolder hebben deze op 19 maart hun wagen in ontvangst genomen. 
Als afgeleide van de straatversie die begin 2014 gelanceerd werd, heeft de BMW M235i Racing zijn start in de competitie niet gemist met de VLN races en de 24 Uren van de Nürburgring. Zoals aangekondigd in augustus 2014 tijdens de 24 Uren van Zolder, gaat de BMW M235i Racing Challenge vanaf nu van start. Niet minder dan twaalf teams hebben dit nieuwe model aangekocht en gaan deze veelbelovende uitdaging, de eerste georganiseerd buiten Duitsland, aan. 

Jan Horemans, verantwoordelijke van de Challenge, is bijzonder gelukkig met dit enthousiasme: “De feedback op ons voorstel is nog beter dan we hadden verwacht. Er is een echte vraag naar een sportieve, betrouwbare en krachtige wagen aan een schappelijke prijs. De BMW M235i Racing laat zowel startende als ervaren piloten toe zich met gelijke wapens te meten tijden endurance wedstrijden waar de piloot effectief het verschil maakt.”

De BMW M235i Racing is uitgerust met een motor van 2.979 cc die door BMW M Performance werd ontwikkeld. Deze zes-in-lijn biedt dankzij de M Performance TwinPower technologie origineel 326 pk, maar levert in de Racing versie dankzij de ontwikkeling van BMW Motorsport 333 pk (245 kW). De rijhulpsystemen specifiek voor de racerij zoals ABS, DSC en tractiecontrole dragen bij tot een veilig rijgedrag van de BMW M235i Racing. Bovendien is de wagen ook uitgerust met een mechanisch differentieel dat ook beschikbaar is op het straatmodel BMW M235i via de originele BMW onderdelen- catalogus. Anderzijds is de raceversie ook uitgerust met een rolkooi gehomologeerd door de FIA en een modern beveiligde tank. Ten slotte werd uiteraard ook de aerodynamica verbeterd door verschillende onderdelen van de BMW M Performance catalogus: van voor- en achterspoilers, diffusor tot achteruitkijkspiegels in carbon. Dunlop zorgt voor de banden terwijl de overwinning gevierd wordt met Le Plan GT wijn van Dirk Vermeersch. Als voormalige BMW piloot kon Dirk Vermeersch niet weerstaan aan de BMW M235i Racing, waarmee hij zelf van tijd tot tijd plezier op het circuit zal beleven.

De BMW M235i Racing wagens komen aan de start van zeven wedstrijden, waaronder de Belcar Trophy en de 24 Uren van Zolder met etappes in Spa-Francorchamps en Zandvoort, waardoor de piloten een maximale tijd achter het stuur kunnen vertoeven.

Kalender BMW M235i Racing Cup Belgium:

5 april – Spa-Francorchamps

9-10 mei – Zolder

6-7 juni – Zandvoort

20-21 juni – Zolder

29-30 augustus – 24U Zolder

10 oktober – Spa-Francorchamps

5 november - Zolder 

Afbeelding galerij

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy