vrijdag, 22 januari 2021

Elektrische BMW i4 bijna klaar voor productie

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Elektrische BMW i4 bijna klaar voor productie © BMW
BMW laat vandaag weten dat de volledig elektrische i4, die Autonieuws vorig jaar reeds exclusief kon bekijken, momenteel in de laatste fase van de dynamische rijtests zit en dus bijna klaar is voor productie.Het model, waarvan de conceptstudie tot 8 februari ook te bekijken is in de “Dreamcar & Bike Showroom” bij BMW in Bornem, wordt de eerste elektrische vierdeursberline van het Beierse merk. Hij gaat later dit jaar in productie en zal dan kunnen uitpakken met een vermogen van tot 530 pk en een 0 naar 100-sprintje in precies 4 seconden. Meer nog dan de kracht van de elektromotor benadrukt BMW dat het model zich zal onderscheiden door zijn rijgedrag en stuurkarakteristieken.

Het model moet een concurrent moet worden voor de Tesla Model 3, Polestar 2 en andere middenklasse-EV’s en zal van dezelfde productielijn lopen als de benzine-, diesel- en plug-inmodellen in München.

Volgens het merk zal de i4 “een rijbereik van tot 600 WLTP-kilometer” meekrijgen. BMW gaf eerder al aan dat hij dat met een batterijpakket van 80 kWh doet, maar bronnen wisten ons te melden dat waarschijnlijk ook een minder krachtige versie met kleinere batterij van zo’n 60 kWh verkrijgbaar zou worden. Diezelfde bronnen spreken ook over versies met één motor en achterwielaanddrijving (272 pk of 530 pk) en zelfs een nog krachtigere uitvoering met twee motoren en vierwielaandrijving die een “M”-badge zou meekrijgen. Snelladen zou kunnen aan maximaal 150 kW.

Meer nieuws later dit jaar, natuurlijk eerst bij Autonieuws.be… 

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy