dinsdag, 19 januari 2021

Nissan Juke Enigma als eerste met virtuele assistent Amazon Alexa

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Nissan Juke Enigma als eerste met virtuele assistent Amazon Alexa © Nissan
Nissan stelt de speciale reeks Enigma voor op de Juke. Die speciale uitvoering is als eerste Nissan-model in Europa uitgerust met de virtuele assistent Amazon Alexa. 

JUKE Enigma 04.JPG
De Juke Enigma krijgt de primeur van de toepassing van de virtuele assistent Amazon Alexa, maar het systeem wordt ook leverbaar op de nieuwste generatie Juke die is uitgerust met het infotainmentsysteem NissanConnect. 

Met de Nissan Skill-functionaliteit van de Alexa-app kunnen eigenaars bepaalde functies van de Juke met hun smartphone of een Alexa-apparaat bedienen via een reeks van 13 op maat gemaakte uitspraken. Door het eenvoudigweg aan Alexa te vragen, kunnen bestuurders op afstand de portieren van hun auto openen en sluiten, de nog aanwezige hoeveelheid brandstof checken, een bepaalde locatie naar het NissanConnect-navigatiesysteem met TomTom Traffic van hun auto sturen en de lichten activeren. Ook kunnen ze op afstand de locatie van hun auto achterhalen.

Design met kunstige grafische patronen

De Nissan Juke Enigma onderscheidt zich met een donkere, futuristische styling met stealth-achtige trekjes. De coupé-crossover staat op diepzwarte 19-inch lichtmetalen velgen van het type ‘Akari’ (licht in het Japans) die de dynamische lijnen van de auto versterken. Kunstige grafische patronen sieren de buitenspiegels en de coupé-achtige daklijn van de compacte crossover. Op de C-stijl van de carrosserie bevindt zich een speciaal Enigma-embleem. Nissan stelt voor de Enigma drie two-tone lakcombinaties beschikbaar, waaronder Gun Grey en Pearl White met een zwart dak. Maar ook volledig zwart behoort tot de mogelijkheden.

Veilige smartphone-integratie

De Juke Enigma biedt bestuurders een reeks van geavanceerde technologieën. Met de NissanConnect-app op hun smartphone hebben ze toegang tot alle mogelijkheden van NissanConnect Services waaronder slimme navigatie- en connectiviteitsfuncties en waarschuwingen. Het infotainmentsysteem NissanConnect staat onderweg garant voor een naadloze en veilige smartphone-integratie zodat de bestuurder zijn aandacht bij de weg en het verkeer kan houden.

De nieuwe Juke Enigma staat vanaf eind januari bij de eerste Nissan-dealers in de showroom. De prijzen beginnen bij € 27.120.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy