maandag, 18 januari 2021

Ford Ranger MS-RT: nieuw straatgericht topmodel naast Ranger Raptor

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Ford Ranger MS-RT: nieuw straatgericht topmodel naast Ranger Raptor © Ford
Naast de Ranger Raptor, het op terreingebruik gerichte topmodel van het Ranger-gamma dat geïnspireerd werd door woestijnraces, stelt Ford nu de Ranger MS-RT voor, een straatgerichte topversie van Ford’s pick-up.

 

2021 ford ranger ms rt double cab 05 7012De nieuwe Ranger MS-RT gaat het Ranger-gamma aanvoeren naast de Ford Ranger Raptor. Hij is afgeleid van de Ranger Wildtrak, behoudt één ton laadvermogen en biedt de keuze tussen de koetswerkversies Super Cab en Double Cab. De Ranger MS-RT zal vanaf de zomer van 2021 verkrijgbaar zijn bij Ford dealers op specifieke Europese markten, waaronder de Belux. 

Het exterieur van de Ranger MS-RT omvat een met de hand gebouwde voorkant waarin een radiatorrooster met koolstofvezeleffect en geïntegreerde mistlichten zijn verwerkt. Het opvallende zijprofiel draagt bij tot zijn sportieve karakter. 20" lichtmetalen velgen van OZ Racing, verbrede wielkasten en stoere zijschorten zorgen voor meer uitstraling. De lakkleuren Frozen White, Sea Grey en Agate Black benadrukken de vormgeving en worden aangevuld met spiegelkappen met koolstofvezeleffect, aerodynamische dakrails en MS-RT-badges. 

2021 ford ranger ms rt double cab 18 7010Het interieur van de Ranger MS-RT is uitgevoerd in leder met oranje contraststiksels. De sfeerverlichting en verwarmbare voorzetels zorgen voor een comfortabele omgeving, terwijl MS- RT-details op de vloermatten en drempelbeschermers duidelijk maken dat dit geen standaard-Ranger is. Het connectiviteits- en navigatiesysteem SYNC 3 met 8"-aanraakscherm van Ford is standaard en de achteruitrijcamera helpt bij het parkeren of het aankoppelen van een aanhangwagen. 

De 2.0 BiTurbo EcoBlue-dieselmotor van 213 pk, de topversie van Ford voor dit gamma, levert in combinatie met de 10-trapsautomaat die ook in de Ford Mustang-sportwagen wordt gebruikt een koppel van 500 Nm, goed voor een laadvermogen tot 1.098 kg en een sleepgewicht van 3.500 kg. 

De inschakelbare vierwielaandrijving van de Ranger blijft behouden voor een optimale tractie op het terrein, terwijl de dealer een optionele Maxhaust-soundbox met bediening via app kan installeren voor klanten die een sportiever geluid wensen. 

MS-RT is een ‘Qualified Vehicle Modifier’ die samenwerkt met vaste Ford-autosportpartner M-Sport om vanuit zijn ervaring bedrijfsvoertuigen van Ford ingrijpend te wijzigen. 

Als nieuwste wagen uit de onestopshop van Ford is de Ranger MS-RT de recentste toevoeging aan een gamma conversies die gebouwd worden volgens strenge fabrieksnormen en rechtstreeks verkrijgbaar zijn via Ford dealers. Eerdere modellen zijn de bestelwagens Transit Custom en Transit Connect MS-RT. 

Over de prijs en specifieke uitrusting gaf Ford nog geen details vrij.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy