donderdag, 14 januari 2021

Virtueelautosalon.be: de salonbeleving op pc of smartphone

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Virtueelautosalon.be: de salonbeleving op pc of smartphone © Intermedia
Een van de vele initiatieven om het autosalon bij gebrek aan fysieke editie toch tot bij de mensen te krijgen is virtueelautosalon.be, georganiseerd door Intermedia. Onder meer Autonieuws zal tijdens deze virtuele beurs via chat antwoorden op vragen van bezoekers.


Hoewel de Brussels Motor Show dit jaar niet kan doorgaan door de gezondheidscrisis, zetten de automerken toch alle zeilen bij om 2021 in majeur te starten. De Limburgse uitgeverij InterMedia, onder andere bekend van het streekblad Flash Magazine en de luxetitel MAXzine, heeft daarom een virtueel autosalon gecreëerd voor dealers die hun showroom digitaal geconnecteerd willen zien op www.virtueelautosalon.be. Van 15 t.e.m. 24 januari kunnen bezoekers er gratis terecht om de nieuwigheden van 17 automerken te ontdekken door middel van chats met verkopers van de aanwezige automerken, 360°-fotografie van de showrooms en tal van interactieve features. Het virtuele autosalon bestaat uit een digitale wereld die als twee druppels water op een echte beursomgeving lijkt. Attente bezoekers ontdekken er zelfs hoe je de elektrische step kan winnen, om daarna ook moeiteloos weer door het echte verkeer te laveren.

Autonieuws als een van de 3 mediapartners

De interactiemogelijkheden beperken zich overigens niet tot chats of live-gesprekken met merkvertegenwoordigers, ook voor onafhankelijk advies wordt er gezorgd door de 3 mediapartners van het Virtueel Autosalon: Autofans.be, Autonieuws.be en DRIVR.be. Op vaste tijdstippen zullen experten van die platformen de webcams bemannen om bezoekers te woord te staan. Door de invoering van de strengere WLTP-verbruiksmeting en de aanpassing van de autofiscaliteit heerst er immers best wat onzekerheid onder de autokopers. Daarnaast schieten de nieuwe technologieën als champignons uit de grond, waardoor het overzicht behouden zeker niet evident is. 

Stijn Blanckaert van Autonieuws verzekert de online permanentie op 18 en 20 januari van 9 uur tot 10 uur en op 22 januari van 10 uur tot 11 uur.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy