donderdag, 14 januari 2021

Nieuw modeljaar en kleine aanpassingen voor Nissan Leaf

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Nieuw modeljaar en kleine aanpassingen voor Nissan Leaf © Nissan
Nissan voert een modeljaarwissel door voor de elektrische Leaf. Nieuwe mobiliteits- en veiligheidsupgrades en een nieuwe kleur moeten er mee voor zorgen dat hij er weer even tegen kan.


De vernieuwde Leaf kan schermen met verschillende intelligente mobiliteits- en veiligheidsupgrades van Nissan, die de reeds bestaande en bekroonde ProPILOT- en e-Pedal-technologie aanvullen. Behalve de verbeterde veiligheids- en connectiviteitsvoorzieningen die al leverbaar waren op bepaalde Leafs kunnen klanten nu ook genieten van wifi in de auto en de systemen Intelligent Blind Spot Intervention (IBSI) en Intelligent Rear View Mirror (IRVM). 

Vanaf nu beschikt de Leaf over een optionele wifi-hotspot, aangeboden door Orange, inclusief vier optionele data-abonnementen. Dankzij snelle navigatie en downloads heeft de gebruiker steeds toegang tot belangrijke werkbestanden, waar zijn businessafspraken hem ook heen brengen. In het weekend verzekert diezelfde uitrusting snelle videostreams om de kinderen te entertainen tijdens gezinsuitstapjes.

Veiligheidsinnovaties

Beide versies van de Leaf (40 kWh en 62 kWh) krijgen extra technologie om dagelijkse ritten veiliger te maken. Het Intelligent Blind Spot Intervention (IBSI), dat voortaan standaard is voorzien op alle uitvoeringen, remt automatisch bepaalde wielen af om de auto op zijn rijstrook te houden wanneer het potentiële gevaren detecteert.

De Tekna-modellen beschikken ook over een slimme buitenspiegel (Intelligent Rear View Mirror, IRVM), die de bestuurder een ‘digitaal zicht achteruit’ geeft. Een hogeresolutiecamera op de achterkant van de wagen streamt beelden naar een lcd-scherm in de binnenspiegel om een ongehinderd zicht achteruit te verzekeren.

Ook de weersomstandigheden vormen geen probleem dankzij de automatische dimfunctie voor alle lichtniveaus. Zo geniet de bestuurder zelfs bij felle zomerzon of regenachtige winternachten een uitstekend zicht rondom. Wanneer eigenaars hun kinderen of huisdieren op de achterbank in het oog willen houden, kunnen ze met een druk op de knop terugkeren naar de klassieke spiegelweergave. 

Comfort

Het telescopische stuur is voortaan op alle uitvoeringen verkrijgbaar. Het is volledig verstelbaar in de hoogte en de diepte en zorgt voor een meer geoptimaliseerde positie aan het stuur.  

Nissan biedt ook de controle- en bedieningsfuncties van de smartphone-app NissanConnect Services aan. Als aanvulling op de reeds bestaande functies, zoals de controle van het laadproces en de afstandsbediening voor de klimaatregeling, kunnen kopers van de Leaf ook de deuren ontgrendelen en vergrendelen vanaf hun smartphone en ‘Smart Alerts’ instellen voor snelheids- en geofencing-overtredingen.

De vernieuwde Leaf voor 2021 introduceert ook de stijlvolle koetswerkkleur Ceramic Grey, die ook verkrijgbaar is in een opvallend tweekleurig design met Pearl Black Metallic.

De vernieuwde Leaf is de jongste versie van de tweede Leaf-generatie, die in 2018 werd onthuld en tot op de dag van vandaag een van de meest verkochte EV’s van Europa is. Hij krijgt zeer binnenkort elektrische concurrentie van de nieuwe Ariya.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy