donderdag, 14 januari 2021

Renault 5 Prototype roept herinneringen op aan legendarische “R5”

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Renault 5 Prototype roept herinneringen op aan legendarische “R5” © Groupe Renault
Omdat de ziel van een merk in zijn wortels ligt wil Renault met de op de iconische “R5” gebaseerde “Renault 5 Prototype” aantonen hoe het merk de rol van de elektrische auto in Europa wil democratiseren. 


De Renault 5 Prototype is een schattige, compacte stadsauto die het iconische stadsautootje van Renault naar de 100% elektrische toekomst brengt. Hij behield zijn leuke, opgewekte en gedurfde kant, met kleurrijke hoogtepunten. Het designteam van Gilles Vidal liet zich inspireren door de R5, het wereldberoemd cultmodel uit het verleden van Renault, R5. De nieuwe Renault 5 Prototype neemt heel wat kenmerken van het originele design over. De moderne benadering komt ook tot uiting in de gekozen afwerkingen en materialen, die geïnspireerd zijn op de wereld van elektronica, meubels en sport. 

“Het design van Renault 5 Prototype is gebaseerd op R5, het cultmodel van ons erfgoed. Dit prototype belichaamt gewoon de moderniteit, een voertuig dat relevant is voor zijn tijd: stedelijk, elektrisch, aantrekkelijk.” Gilles Vidal, Design Director bij Renault

De R5 is onmiddellijk herkenbaar, maar dankzij een moderne behandeling van lijnen en vlak aansluitende oppervlakken met futuristische details sluit hij aan bij de huidige tijd. De stijlelementen van het originele design in een moderne vorm verbergen moderne functies: de luchtinlaat in de motorkap verbergt de laadklep, de achterlichten omvatten luchtkleppen en de mistlichten in de bumper zijn dagrijlichten. Er is zelfs een knipoog naar de originele ‘5’ op het zijrooster, de velgen en het logo achteraan. De voorkant en het stoffen dak verwijzen naar de meubelwereld en zitten vol ‘Franse charme’. De logo’s voor- en achteraan lichten op en brengen de auto tot leven. Met de Franse vlag in de buitenspiegels wordt de oorsprong van het model onmiddellijk duidelijk.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy