donderdag, 14 januari 2021

Nieuws van bij Dacia: Nieuwe businessunit Dacia-Lada en Bigster-conceptcar

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Nieuws van bij Dacia: Nieuwe businessunit Dacia-Lada en Bigster-conceptcar © Groupe Renault
Bij de presentatie van het strategisch plan van Groupe Renault werd ook de oprichting van de business unit Dacia-Lada aangekondigd. Met de Bigster Concept blikt Dacia ook vooruit op de toekomst.


Al bijna vijftien jaar lang biedt Dacia betaalbare wagens aan en heeft het daar onverwacht veel succes mee. Dacia profiteert daarbij tegen de laagste kosten van de beproefde technologische bouwstenen en de synergieën van Groupe Renault en de Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi. Met meer dan 7 miljoen verkochte voertuigen in 44 landen is het merk ontegensprekelijk een succes gebleken. 

Business unit Dacia-Lada

Om de toekomst van het merk te verzekeren zal Dacia in de nieuwe plannen van de Groupe Renault blijven vasthouden aan zijn strikte ‘design to cost’-aanpak bij de ontwikkeling van nieuwe auto’s, maar daarnaast deel uitmaken van een specifieke business unit Dacia-Lada,  vooral op het vlak van technologie, om het synergie- en ‘carry over’-potentieel te verhogen.

Het gebruik van het veelzijdige CMF-B-platform van de Alliantie door Dacia en Lada zal het mogelijk maken om rationaliseren en daarbij te evolueren van vier platformen naar één en van achttien koetswerken naar elf. Het feit dat auto’s die op dit platform staan kunnen worden uitgerust met alternatieve of hybride motoren, die aansluiten bij de evolutie van de wetgeving en de verwachtingen van de klanten is daarbij vanzelfsprekend een troef.

In 2021 worden niet alleen de nieuwe Sandero en Logan gelanceerd, maar ook de Spring, de goedkoopste zuiver elektrische stadswagen in Europa. Tegen 2025 zullen nog eens drie nieuwe modellen worden gelanceerd.

Dacia Bigster Concept

Tegelijk met de aankondiging van de nauwere samenwerking met Lada toonde Dacia ook de Bigster Concept, een robuuste en ruime wagen van 4,60 meter die volgens het merk alles biedt wat klanten van een SUV in zijn segment verwachten.

Deze SUV is het recept waarmee Dacia het C-segment toegankelijk wil maken voor de prijs van een wagen uit het lagere segment. 

De Bigster Concept is volgens Dacia de essentie van een authentieke SUV, die gedurfde keuzes maakt, zoals het systematische gebruik van gerecycleerde ruwe kunststoffen voor de koetswerkbeschermers.

Als toekomstig boegbeeld van het Dacia-gamma kan hij worden uitgerust met alternatieve en hybride motoren dankzij een platform dat het merk in staat stelt om volledig in te spelen op de verwachtingen van onze klanten en de evoluties van de regelgeving.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy