vrijdag, 08 januari 2021

Share4Mobility is nieuw autodeelbedrijf van tien autodealergroepen

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Share4Mobility is nieuw autodeelbedrijf van tien autodealergroepen © Share4Mobility
Autodelen is hot en zal nog aan populariteit winnen. Tien autodealergroepen spelen op die tendens in door het oprichten van een lokaal verankerd autodeelbedrijf dat de naam Share4Mobility kreeg. 


Sinds een 2-tal jaar lopen in verschillende autodealergroepen projecten die inspelen op autodelen. De dealers die reeds ervaring hebben opgedaan in het aanbieden van oplossingen voor autodelen, zullen hun kennis binnen het nieuwe autodeelbedrijf nu delen met nieuwe partners en zo over een groter geografisch gebied deelwagens kunnen aanbieden. 

Lokale verankering als troef, actief in heel het land

Het regionale karakter per dealergroep is van groot belang. “In tegenstelling tot vergelijkbare carsharing-platformen, zullen alle dealers hun lokale netwerk inzetten in de dienstverlening naar de eindklant hetgeen het vertrouwen zal verhogen” zegt Tony Deruyter, manager van het nieuwe bedrijf.

Door de oprichting van de nieuwe vennootschap Share4Mobility is de groep in staat een gezamenlijke strategie uit te rollen, know-how te bundelen, kosten te delen, centrale ondersteuning te bieden én een sterker product neer te zetten op technologisch vlak. 

Het is de allereerste keer dat 10 grote ondernemende dealergroepen zich op een dergelijke manier verenigen en elk hun lokaal label koppelen aan een parapluconcept. 

Share4Mobility zal in een eerste fase actief zijn in heel België en wil bijdragen aan de promotie van zowel elektrische als deelmobiliteit. 

Er worden enkel elektrische wagens aangeboden via het deelwagenplatform. Dat heeft niet enkel een ecologisch voordeel, de elektrische wagens lenen zich ook perfect voor het autodelen. Doordat ze eenvoudig zijn in gebruik, zijn ze per definitie ook een stuk veiliger om mee te rijden. Chauffeurs hoeven zich enkel te focussen op het verkeer,” aldus Deruyter. 

SHARE Mobility APP

De dienstverlening die zal worden neergezet, maakt gebruik van de SHARE Mobility App en een bijhorend webplatform. De voertuigen krijgen elk hun vaste staanplaats met laadpaal, waardoor de wagens vooraf gereserveerd kunnen worden en de gebruiker dus steeds zeker weet waar en wanneer hij over een wagen kan beschikken.

Voor de tarieven werd rekening gehouden met de combinatie van enerzijds de tijdsduur van het gebruik middels een uur- of dagtarief, en anderzijds het aantal gereden kilometers. Op die manier kan voor elk type gebruik een competitieve tarificatie aangeboden worden, zonder instap-of abonnementskosten.

Met de SHARE Mobility APP wil men een breed publiek bereiken door zowel privé- als professionele ritten te faciliteren. Verschillende bedrijven en gemeenten bieden deze formule reeds aan aan hun medewerkers. Voor gemeenten is er de extra mogelijkheid de wagens te delen met de bewoners. Op die manier worden de gemeentelijke “dienstwagens” ook met de inwoners gedeeld. Projectontwikkelaars kunnen SHARE Mobility implementeren als een alternatieve oplossing voor bewoners die rationeel willen omspringen met mobiliteit of bij gebrek aan parkeerplaatsen.

Toekomst

Op dit moment zijn reeds een 1000-tal leden geregistreerd en lopen een aantal grote aanbestedingen waardoor de spreiding en beschikbaarheid naar verwachting op korte termijn verder zal vergroten. 

De partners

Share4Mobility is een samenwerking op initiatief van 10 grote automotive dealergroepen, goed voor een jaarvolume van 80.000 nieuwe wagens. Het gaat om Autopartners, Centre-Automobiles, Devos-Capoen, Groep Kenis, Groupe Goeyens, Neri, Paesmans, Pashuysen, Renault Motors en Valckenier. Samen kunnen ze via hun complementaire geografische werkingsgebieden een nationale dekking verzekeren.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy