woensdag, 06 januari 2021

Kia’s Power to Surprise wordt Movement that inspires

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Kia’s Power to Surprise wordt Movement that inspires © KIA
Ongetwijfeld knallen de champagnekurken bij het bureau dat het nieuwe logo en de nieuwe slogan van Kia mocht ontwerpen en daar vele duizenden euro’s voor ontving. De merkidentiteit van Kia verandert ingrijpend, en vooral het logo heeft niets meer gemeen met het vorige, dat er plots wel heel oubollig uitziet.


BNBNKia new logo and brand sloganKia Motors Corporation heeft zijn nieuwe bedrijfslogo en wereldwijde merkslogan onthuld, die verwijzen naar de transformatie en nieuwe merkdoelstellingen van de constructeur. 

Het design van het nieuwe Kia-logo is gebaseerd op drie concepten: ‘symmetrie’, ‘ritme’ en ‘stijgen’. Volgens de marketingjongens weerspiegelt de symmetrie van het logo de “convergentie van mobiliteitsbehoeften van klanten met milieuverantwoordelijkheid” (wat dat ook mogen betekenen). Het ritme van het nieuwe logo belichaamt volgens Kia de voortdurend veranderende geest van het merk die zich met hernieuwde creatieve energie aanpast aan de wensen van de klant (waar halen ze het?). Het opwaartse karakter van het nieuwe logo, met één enkele geconnecteerde lijn, symboliseert Kia’s engagement om klanten bij elk contactmoment van het merk inspiratie te bieden (ok, dát was het dus…).

Los van alle marketingnonsens is het nieuwe logo stilistisch geslaagd te noemen, ziet het er helemaal bijdetijds uit en lijkt het erop dat we er snel aan zullen wennen.

Behalve een gloednieuw logo onthulde Kia trouwens ook zijn nieuwe wereldwijde merkslogan ‘Movement that inspires’ die de bekende ‘The power to surprise’ komt aflossen. 

Guinness World Record

Het nieuwe logo werd onthuld tijdens een pyrotechnische vertoning in de hemel boven Seoul, Korea, waarbij 303 zogenaamde ‘pyrodrones’ massaal veel vuurwerk in een gesynchroniseerde artistieke voorstelling lanceerden. Daarmee werd een nieuw Guinness World Record gevestigd voor ‘Most unmanned aerial vehicles (UAVs) launching fireworks simultaneously’ (meeste onbemande luchtvaartuigen die tegelijkertijd vuurwerk afsteken). 

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy