woensdag, 16 december 2020

Lamborghini SC20: unieke racespeedster van Squadra Corse

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Lamborghini SC20: unieke racespeedster van Squadra Corse © Lamborghini
Lamborghini Squadra Corse presenteerde zopas de SC20, een unieke “one-off” race-speedster die is gehomologeerd voor het rijden op de openbare weg en met 770 pk uit zijn V12 bepaald geen slome jongen is. 


L574603 v2De SC20 is de tweede unieke auto die door de afdeling autosport is ontworpen en door het Centro Stile van Sant'Agata Bolognese is getekend volgens de wensen van een gefortuneerde klant die sinds de eerste pennenstreken van de Lamborghini-ontwerpers bij het project betrokken is geweest.

Het gemeenschappelijke doel was het creëren van een unieke auto, met extreem design en prestaties, die aërodynamische oplossingen, afgeleid van Lamborghini racewagens, kon combineren met nieuwe lijnen en exclusieve details. De belangrijkste inspiratiebronnen waren de Diablo VT Roadster, de Aventador J, de Veneno Roadster en de Concept S.

De carbon carrosserie is met de hand geschuurd en gepolijst om de luchtstroom optimaal te sturen. De luchtinlaten op de motorkap zijn geïnspireerd op de Huracán GT3 EVO, terwijl de gebeeldhouwde flanken de Essenza SCV12 weerspiegelen. De gespierde achterzijde is voorzien van een grote koolstofspoiler die in drie standen kan worden versteld.

De atmosferische V12 is 6.498 cc groot en levert 770 pk bij 8.500 o/m en 720 Nm koppel bij 6.750 o/m. De overbrenging gebeurt door een ISR-versnellingsbak (Independent Shifting Rod) met zeven versnellingen. Het vermogen wordt doorgegeven aan de grond door een vierwielaandrijving met elektronisch centraal differentieel. 

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy