woensdag, 09 december 2020

Hyundai stelt de Tucson Plug-in Hybrid voor

Hyundai stelt de Tucson Plug-in Hybrid voor © Hyundai
Hyundai heeft de plug-in hybride versie van de nieuwe Tucson voorgesteld. Die komt op één acculading 50 kilometer ver. De plug-in hybride-aandrijflijn is een nieuwe mijlpaal in het gamma van de Tucson.De volledig nieuwe Tucson Plug-in Hybrid heeft de derde generatie van de beproefde 1,6-liter T-GDi Smartstream-motor als basis, die assistentie krijgt van een 66,9 kW sterke elektromotor met een maximumkoppel van 304 Nm, gevoed door een 13,8 kWh lithium-polymeer batterij. Samen leveren de krachtbronnen een vermogen van 265 pk en 350 Nm aan maximumkoppel. De automatische transmissie (6AT) en de standaard vierwielaandrijving garanderen een soepele vermogensafgifte en sublieme tractie.

De nieuwe Tucson Plug-in Hybrid is uitgerust een Active Air Flap die de luchtstroom door de grille regelt aan de hand van diverse parameters, zoals de temperatuur van de motorkoelvloeistof en de rijsnelheid. Deze functie minimaliseert de luchtweerstand en maximaliseert de brandstofefficiency.

Plug-in hybride-systeem koppelt lage emissies aan onvervalst rijplezier

Net zoals bij alle hybride-auto’s rijdt ook de Hyundai Tucson Plug-in Hybrid bij lage snelheden alleen met de elektromotor. Het is ook mogelijk enkel puur elektrisch te rijden door de betreffende rijmodus te kiezen over een afstand tot aan 50 kilometer (WLTP, voorlopige waarde). De Tucson Plug-in Hybrid is voorzien van een 7,2 kW lader waarmee hij is op te laden aan openbare laadstations en een wallbox thuis.

Behoud grote interieurruimte door slimme plaatsing batterij

Dankzij een slim geplaatste batterij in de bodemplaat biedt de Tucson Plug-in Hybrid een ruim interieur. De inzittenden achterin hebben een royale beenruimte van 955 mm. De bagageruimte van de nieuwe Tucson Plug-in Hybrid is zelfs nog groter dan die van de vorige generatie Tucson met 558 liter (+9 procent). Bij een neergeklapte achterbank neemt het volume toe naar 1.737 liter (+15 procent).

Klaar voor diverse soorten wegen, verhard en onverhard

De standaard vierwielaandrijving (4WD) is uitgerust met Hyundai HTRAC-technologie en een Terrain Mode-keuzeschakelaar. HTRAC is in staat om de aandrijfkracht te verdelen tussen de voor- en achterwielen afhankelijk van de grip en de rijomstandigheden. Met Terrain Mode kan de bestuurder zelf kracht, koppel en remwerking aanpassen op de wegcondities.

De volledig nieuwe Hyundai Tucson Plug-in Hybrid is leverbaar vanaf voorjaar 2021.

Advies voor uw volgende bedrijfswagen?

Op zoek naar de ideale laadoplossing?

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy