zondag, 15 maart 2015

BMW X5 aan de stekker

De eerste in serie geproduceerde plug-in-hybride van BMW is een X5. Permanente vierwielaandrijving en de BMW EfficientDynamics eDrive-technologie verlenen de BMW X5 xDrive40e sensationele sportieve kwaliteiten met een maximale stabiliteit enerzijds en een uitstekende efficiëntie anderzijds.

Met een totaal systeemvermogen van 230 kW/313 pk, afkomstig van een viercilinder benzinemotor met BMW TwinPower Turbo-technologie en een synchrone elektromotor, bereikt de BMW X5 xDrive40e een gecombineerd brandstofverbruik van 3,4 –3,3 liter per 100 kilometer en een gecombineerd elektriciteitsverbruik van 15,4 – 15,3 kWh over dezelfde afstand. De CO2-emissie blijft beperkt tot 78 – 77 gram per kilometer (waarden overeenkomstig EU-testcyclus voor plug-in hybride voertuigen, kan variëren volgens bandenmaat).

Het gebruik van BMW eDrive-technologie voor uitzonderlijk efficiënte prestaties en volledig elektrische mobiliteit met nulemissie indien en wanneer nodig vormt het begin van een volkomen nieuwe, indrukwekkende rijervaring met een Sports Activity Vehicle. Tegelijkertijd neemt de BMW X5 xDrive40e de voordelen van de technologie en de knowhow uit de eerste BMW i modellen over. De BMW i8 effent het pad voor duurzaam rijplezier met een krachtige plug-in hybride aandrijving, die nu voor het eerst ook in een model van het basismerk BMW kan worden ervaren.

Lithium-ionaccu met flexibele laadmogelijkheden, typische veelzijdigheid van een SAV en sfeer van exclusiviteit.
De energie voor de elektromotor die in de 8-versnellingsbak Steptronic is geïntegreerd, is afkomstig van een lithium-ionaccu, die ook de laagspanningsaccu voor het elektrisch systeem van 12 volt in de BMW X5 xDrive40e van stroom voorziet via een spanningstransformator. De accu kan aan een gewoon stopcontact of een BMW i Wallbox worden opgeladen, maar ook aan een openbaar laadstation. Om ruimte uit te sparen is de hoogspanningsaccu onder de koffervloer ondergebracht, waar hij ook bijzonder goed is beschermd bij een botsing. Met een kofferinhoud van 500 – 1.720 liter, een in drie delen neerklapbare rugleuning van de achterbank en een luxueus ontworpen interieur kan de BMW X5 xDrive40e ook prat gaan op de grote flexibiliteit van een groot Sports Activity Vehicle, maar wel gecombineerd met een sfeer van exclusiviteit.

Intelligente aandrijflijnregeling en eDrive-toets voor intens hybride rijplezier en mobiliteit met nulemissie.
De rijervaring zelf wordt eveneens gekenmerkt door soepele en moeiteloze prestaties. Dankzij de intelligente aandrijflijnregeling werken de verbrandingsmotor en de elektromotor harmonieus samen voor een optimale efficiëntie, terwijl ze ook perfect inspelen op de wensen van de bestuurder. Met de eDrive-toets op de middenconsole kan de bestuurder de bedrijfsmodus van de hybride aandrijving instellen. In de basisinstelling AUTO eDrive wordt het motorvermogen bij acceleraties of inhaalmanoeuvres voelbaar verhoogd door de elektromotor, waarvan het volledig koppel van 250 newtonmeter vanuit stilstand beschikbaar is voor ogenblikkelijke krachtontplooiing. De BMW X5 xDrive40e werkt de sprint van 0 tot 100 km/u af in 6,8 seconden.

Als de MAX eDrive modus wordt ingeschakeld, kan de BMW X5 xDrive40e zuiver op elektriciteit rijden – bijvoorbeeld in het stadsverkeer – met lokale nulemissie. Wanneer de hoogspanningsaccu volledig opgeladen is, heeft de wagen een rijbereik tot 31 kilometer in de volledig elektrische modus, met een begrensde topsnelheid van 120 km/u. Met een toets kan de SAVE Battery modus worden ingeschakeld om de laadstatus van de accu te behouden of de accu weer op te laden, bv. door middel van recuperatie, als de laadstatus laag is. Zo kan de bestuurder actief accucapaciteit besparen om later tijdens de rit zuiver elektrisch te rijden.

Ongeacht de stand die met de eDrive-toets is ingeschakeld, wordt het vermogen van de beide krachtbronnen permanent op de weg overgezet via de intelligente vierwielaandrijving BMW xDrive. De verschillende instellingen van de wagen die met de Driving Experience Control kunnen worden geselecteerd – COMFORT, SPORT en ECO PRO – zijn ook in alle rijmodi beschikbaar.

Specifiek op hybride voertuigen afgestemde producten en diensten van BMW ConnectedDrive en BMW 360° ELECTRIC.
Alle rijhulpsysteem en mobiliteitsdiensten van BMW ConnectedDrive die standaard of als optie voor de BMW X5 worden aangeboden, zijn ook beschikbaar om in de uitvoering met eDrive-technologie extra rijplezier te bieden. Ook intelligent energiebeheer wordt als specifieke functie voor hybride modellen aangeboden en kan worden gebruikt in combinatie met het navigatiesysteem Professional, dat tot de standaarduitrusting van de

BMW X5 xDrive40e behoort. Telkens als de routegeleiding actief is, worden gegevens over het trajectprofiel in de aandrijflijnregeling geïntegreerd, samen met realtime-verkeersinformatie. Op middellange tot lange reizen kan het systeem er zo voor zorgen dat op stedelijke trajecten enkel op elektriciteit wordt gereden door van Brake Energy Regeneration gebruik te maken en de energie van de hoogspanningsaccu doelgericht en efficiënt te beheren.

De op hybride modellen afgestemde versie van de BMW Remote App maakt het mogelijk om op een smartphone de laadstatus van de hoogspanningsaccu te controleren, openbare laadstations te vinden of het efficiëntierapport van de BMW X5 xDrive40e op te vragen. Ook de standverwarming en -verluchting kunnen vanop afstand worden ingeschakeld.

De BMW i Wallbox Pure en BMW i Wallbox Pro, inclusief installatie, zijn als onderdeel van het BMW 360° ELECTRIC concept beschikbaar om de wagen thuis op te laden, zodat de klanten over een bijzonder snelle en gemakkelijke manier beschikken om de hoogspanningsaccu op te laden wanneer de wagen geparkeerd is. Ook specifieke diensten voor het model zijn beschikbaar. De ChargeNow service biedt cashvrije toegang tot een uitgebreid partnernetwerk van laadstations, waarbij de kosten voor het laden met de ChargeNow-kaart kunnen worden afgerekend. De mobiliteitsdienst ParkNow Longterm maakt het intussen gemakkelijker om een parkeerplaats te vinden of een parkeerplaats met laadmogelijkheden te zoeken en te reserveren.

Uitgebreide uitrustingsopties.

De rijkelijke standaarduitrusting van de BMW X5 in het plug-in hybride model kan worden uitgebreid met het navigatiesysteem Professional en met een hulpverwarming en -verluchting. Die wordt gevoed met stroom van de hoogspanningsaccu of tijdens het laden van het stroomnet. De

BMW X5 xDrive40e is standaard ook uitgerust met de adaptieve ophanging Comfort inclusief luchtvering op de achteras en Dynamic Damping Control.

Daarnaast zijn vrijwel alle opties die voor de BMW X5 worden aangeboden, ook voor het plug-in hybride model verkrijgbaar. De pakketten Design Pure Experience en Pure Excellence voor exterieur en interieur zijn ook verkrijgbaar voor de BMW X5 xDrive40e, net als het M sportpakket en de aanbiedingen voor personalisering van BMW Individual. 

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy