donderdag, 03 december 2020

VW stopt met autosport en zet medewerkers in voor ontwikkeling elektrische auto’s

Geschreven door  Stijn Blanckaert
VW stopt met autosport en zet medewerkers in voor ontwikkeling elektrische auto’s © Volkswagen AG
Tot spijt van heel wat autosportliefhebbers wist persagentschap Bloomberg vandaag te melden dat Volkswagen Group zijn autosportactiviteiten stopzet en de personeelsleden van VW’s Motorsportafdeling inzet in de verdere ontwikkeling van het gamma elektrische auto’s van de constructeur. Die beslissing komt bovenop het zich uit de Formule E terugtrekken van het fabrieksteam van Audi vanaf het seizoen 2021-2022.


Vorig jaar al had VW de fabrieksondersteuning in de autosport al teruggebracht tot elektrische raceauto’s, maar nu beëindigt het zijn engagement in de autosport volledig, nadat Audi al had laten weten vanaf volgend seizoen geen fabrieksteam meer in te zetten in de elektrische Formule E-raceklasse.

De 169 werknemers tellende motorsportafdeling VW Motorsport GmbH zal geïntegreerd worden in het moederbedrijf en de know how van het team zal worden ingezet bij de verdere ontwikkeling van het elektrische gamma personenwagens. De expertise die het team opdeed bij de onwikkeling van de elektrische ID.R-prototyperacewagen zou niet verloren gaan maar volgens VW gebruikt worden bij het ontwerp van nieuwe elektrisch aangedreven ID-versies.

VW was in de vijftig jaar dat het als constructeur actief was in de autosport dan wel niet even succesvol als zustermerken Audi en Porsche, maar heeft toch een stevige reputatie in het wereldkampioenschap rally, met vier wereldtitels bij de constructeurs tussen 2013 en 2016 (VW Polo WRC), had succes in de Formule 3 en won de Dakar-rally drie keer met de Touareg. Daarnaast boekte VW ook successen met het elektrische ID.R-prototype door het vestigen van een wereldrecord op de Pikes Peak Hill Climb race in de VS, terwijl die auto ook het allersnelste elektrische model was op de Nordschleife van de Nürburgring.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy