woensdag, 02 december 2020

Subaru opent nieuw Artificial Intelligence ontwikkelingscentrum

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Subaru opent nieuw Artificial Intelligence ontwikkelingscentrum © Subaru
Subaru opent deze maand in Tokio de deuren van ‘Subaru Lab’, een nieuw Artificial Intelligence ontwikkelingscentrum dat zal dienen als kernbasis voor de verdere ontwikkeling van EyeSight en verscheidene ArtificiaI Intelligence-toepassingen van het merk. 


Diverse gegevens over onder meer AI, beeldverwerking, camera’s, sensoren en voertuigbesturing zullen er worden verzameld en verwerkt. De bedoeling is om sneller te kunnen schakelen in het ontwikkelen, produceren en optimaliseren van bestaande en nieuwe veiligheidssystemen voor auto's.

Het ontwikkelen van in-house veiligheidssystemen behoort tot de kernmissie van Subaru. Het merk verzamelt data vanuit alle hoeken van de wereld. Al deze AI-algoritmen worden direct op het voertuig gezet en continu getest. Tegelijkertijd testen de ingenieurs of de technologie natuurlijk aanvoelt en of ze voldoet aan de behoeften van mensen. Deze cyclus gebeurt niet alleen in het Subaru Lab, maar ook in realistische omstandigheden overal ter wereld zodat deze AI-toepassingen door iedereen kunnen worden gebruikt.

Subaru streeft tegen 2030 naar nul verkeersdoden bij inzittenden van Subaru’s en betrokkenen bij aanrijdingen met Subaru-voertuigen, inclusief voetgangers en fietsers. Het merk werkt daarvoor continu aan het verbeteren van bestaande veiligheidssystemen en het ontwikkelen van nieuwe. Het Artifcial Intelligence beoordelingsvermogen is daarbij een van de belangrijkste factoren om het EyeSight-rijhulpsysteem verder te kunnen optimaliseren. 

Door het openen van het Subaru Lab zal Subaru niet alleen veel preciezer eigen technologieën kunnen ontwikkelen, het laat ook toe om sneller partnerships op te zetten met onder andere IT-bedrijven. 

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy